Fronter fra vest med regn og blæst

Vejrudsigten for hele landet

Fredag den 1. juli 2016.

Udsigt, der gælder til lørdag aften, udsendt kl. 14.15.

I aften og i nat overvejende skyet med regn eller byger mange steder, der især mod sydøst kan være med torden og lokalt ret kraftige. Ud på natten klarer det op i den vestlige del af landet, dog med spredte byger. Temp. falder til mellem ned mellem 12 og 17 grader og svag til frisk vind fra syd og sydvest, ved kysterne stedvis op til hård vind. Lørdag for den vestlige del af landet lidt eller nogen sol og byger hist og her. I den østlige del af landet først regn mange steder, efterhånden også på Bornholm, men i løbet af dagen klarer det op vestfra med lidt sol og enkelte byger. Temp. op mellem 15 og 18 grader, på Bornholm først på dagen op omkring 20 grader. Vinden bliver let til frisk omkring sydvest.


Fredag den 1. juli 2016.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 14.20.

Oversigt

Den kommende periode byder på ustadigt sommervejr, hvor flere fronter med regn trænger ind over landet vestfra afløst af byger.

Lørdag aften og natten til søndag:

Til at begynde med endnu regn på Bornholm, men ellers mest tørt og tildels klart vejr, men ud på aftenen eller til natten kommer der byger i den vestlige del af landet. Ud på natten kommer der byger i Vestjylland. Temp. falder til mellem mellem 10 og 15 grader og let til frisk vind fra sydvest, ved Vestskysten stedvis hård vind.

Søndag:

Byger, men også lidt eller nogen sol ind i mellem. Temp. mellem 15 og 18 grader og let til frisk vind fra sydvest, ved Vestkysten stedvis hård vind. Om aftenen og natten færre byger og perioder med ret klart vejr. Temp. falder til mellem 10 og 15 grader og vinden aftager og bliver svag til jævn fra sydvest, i Nordjylland dog fortsat op til frisk vind.

Mandag:

Byger, men også lidt eller nogen sol ind i mellem. Temp. op mellem 15 og 20 grader og let til frisk vind omkring vest. Om aftenen og natten først mest tørt og tildels klart vejr, senere mere skyet og især i den sydlige del af landet kommer der regn eller byger. Temp. falder til mellem 10 og 15 grader og svag til frisk vind fra vest og sydvest.

Tirsdag:

I den nordvestlige del af landet enkelte byger og lidt sol. I resten af landet mest skyet med regn eller byger rundt omkring. Temp. op mellem 15 og 18 grader og let til frisk vind omkring vest. Om aftenen og natten efterhånden vekslende skydække og fortsat byger i den sydlige del af landet, ellers mest tørt. Temp. falder til mellem 10 og 15 grader og let til frisk vind fra vest og nordvest, ved Vestkysten stedvis op til hård vind.

Onsdag:

Først på dagen byger rundt omkring, især i den sydlige del af landet. Ellers mest tørt og efterhånden klarer det op med nogen eller en del sol. Temp. op mellem 15 og 18 grader, om natten ned mellem 10 og 15 grader. Jævn til hård vind fra nordvest, der fra sidst på dagen drejer mod vest og bliver let til frisk.

Torsdag og fredag:

Fortsat ustadigt og til tider blæsende, og ret uændrede temperaturer.

Usikkerhed

Den ustadige vejrtype er sikker, men den regionale fordeling af nedbør er usikker.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret fredag d. 1. juli 2016 11:30

fredag lørdag søndag mandag tirsdag i alt
Nordjylland 10 3 6 1 0,5 21
Midt- og Vestjyl. 8 3 7 2 1 21
Østjylland 9 3 5 2 2 21
Syd- og Sønderjyl. 8 2 5 4 4 23
Fyn 7 3 3 4 4 21
V/S Sjæl./Loll./Fal. 5 5 2 3 3 18
Kbh. og N.Sjælland 5 5 3 2 2 17
Bornholm 4 7 1 2 2 16