Højtryksvejr afløses af regn og blæst midt på ugen

Vejrudsigten for hele landet

Mandag 5. december 2016.

Udsigt, gældende til onsdag morgen, udsendt kl. 23.10

I nat tørt og ret skyet, men i en nord- og østligste del af landet mere klart, dog med tågebanker hist og hér. Temp. mellem frysepunktet og 5 graders varme. Vinden aftager gradvist og bliver svag til let, mest fra vest og nordvest.Tirsdag mest tørt og i den nord- og østlige del af landet lidt eller nogen sol, ellers bliver det skyet. Temp. mellem 3 og 8 grader, og svag til let vind fra forskellige retninger. Om aftenen og natten til onsdag tørt og letskyet til skyet. Temp. ned mellem 1 graders frost og 4 graders varme. Vinden tiltager og bliver svag til jævn fra sydvest og syd.

Der er risiko for pletvis rimglatte veje.


Mandag den 5. december 2016.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 23.15

Oversigt

Et højtryk over Østeuropa, med tilhørende højtryksryg til Nordsøen, bevæger sig mod sydøst. Et nyt højtryk dannes efterhånden over Mellemeuropa hvorefter det bevæger sig østpå. Fra midt på ugen trænger fronter og mildere luft frem til Danmark vestfra. I slutningen af ugen ventes et sydøstgående lavtryk at passere ned over Nordskandinavien, og koldere luft vil en overgang strømme ned over os nordfra.

Onsdag:

Mest skyet og i løbet af dagen en overgang lidt regn fra nordvest. Temp. mellem 5 og 10 grader. Svag til jævn vind fra sydvest og syd, der tiltager og bliver jævn til hård. Om aftenen og natten skyet med regn eller byger rundt omkring. Temp. mellem 4 og 9 grader, i løbet af natten lidt stigende, og jævn til hård vind fra sydvest og vest.

Torsdag:

Mest skyet og i den sydlige del af landet til tider regn eller byger, mens det mod nord ud på dagen klarer noget det op. Temp. op omkring 10 grader, og jævn til hård vind fra sydvest og vest, ved kysterne stedvis op til kuling. Om aftenen og natten fortsat skyet med lidt regn eller byger hist og her i den sydlige del af landet, ellers tørt og til dels klart vejr. Temp. mellem 6 og 9 grader, og jævn til hård vind fra sydvest og vest, der aftager og bliver svag til frisk.

Fredag:

Overvejende skyet men kun lidt regn eller enkelte byger rundt omkring, og temp. omkring 10 grader. Vinden tiltager og bliver let til frisk fra sydvest og vest. Om aftenen og natten skyet og en overgang lidt regn fra nordvest. Temp. mellem 7 og 10 grader, og jævn til hård vind fra sydvest og vest.

Lørdag:

I den sydlige og østlige del af landet skyet og især først på dagen endnu stedvis regn. I resten af landet holder det tørt og tynder efterhånden noget ud i skyerne. Temp. omkring 10 grader, og jævn til hård vind fra sydvest og vest. Om natten mest tørt, men skyet, temp. ned omkring 7 grader, og fortsat jævn til hård vind fra sydvest og vest.

Søndag:

Skyet og en overgang regn der kan gå over i slud fra nordvest og nord, men senere opklaring nordfra med tørt og klart vejr. Dagtemp. mellem 7 og 10 grader, og om natten koldt med udbredt nattefrost. Jævn til hård vind fra vest, ved kysterne stedvis kuling, der drejer til nord og aftager.

Mandag og tirsdag:

Først ret koldt, men efterhånden ser varmen ud til at vende tilbage.

Usikkerhed

Lavtryksbanen sidst på ugen, og dermed i hvilken form nedbøren vil falde, er endnu usikkert, ellers er udsigten ret sikker.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret mandag d. 5. december 2016 23:30

mandag tirsdag onsdag torsdag fredag i alt
Nordjylland 0 0,1 4 0 3 7
Midt- og Vestjyl. 0,1 0,1 3 0 4 7
Østjylland 0 0,1 3 0 3 6
Syd- og Sønderjyl. 0,1 0,2 1 3 3 7
Fyn 0,1 0,1 2 2 2 6
V/S Sjæl./Loll./Fal. 0,1 0 2 0,8 0,5 3
Kbh. og N.Sjælland 0 0 3 0,1 0,7 4
Bornholm 0 0 2 0,6 0,4 3