Stormen Knud er på vej væk - men blæser fortsat efterårsvejr ind over Danmark

Vejrudsigten for hele landet

Fredag den 21. september 2018.

Udsigt, der gælder til søndag morgen, udsendt kl. 22.50

En del byger, der lokalt kan være med torden. Frisk vind til kuling fra sydvest og vest, og kraftige vindstød. I Nord- og Vestjylland hård til stormende kuling med vindstød af stormstyrke. I nat aftager vinden langsomt, der kommer fortsat byger, som kan være med torden. Temp. ned mellem 7 og 12 grader. Lørdag fortsat en del byger, der kan være med torden, men også lidt sol ind imellem. Temp. mellem 12 og 15 grader. En blæsende dag med frisk til hård vind omkring vest, ved kysterne stedvis op til kuling og fortsat med kraftige vindstød.Lørdag aften og natten til søndag færre byger og stedvis klart vejr. Temp. ned mellem 8 og 13 grader. Fortsat jævn til hård vind fra vest og nordvest, ved kysterne stedvis op til kuling med kraftige vindstød, men i løbet af natten aftager vinden.


Fredag den 21. september 2018.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 22.45

Oversigt

Lavtrykket, Knud, er på vej mod Mellemskandinavien og markant koldere luft med byger strømmer inde over Danmark. Søndag - mandag udvikles et kraftigt lavtryk over Sydengland det bevæger sig øst over og forventes at passere sydom landet. Derfro fortsætter tilstrømningen af køligt luft frem til onsdag. Onsdag og torsdag passerer et par fronter med lunere luft. Så de ustadige vejr fortsætter.

Søndag:

Nogen eller en del sol, mest sol i Vendsyssel, og kun enkelte byger. Temp. op omkring 15 grader. Vinden aftager og bliver let til frisk fra vest og nordvest. Om aftenen og natten mest klart vejr, men også byger især i sydvestjylland og i Nord- og Østsjælland. Temp. ned mellem 5 og 10 grader. Vinden tiltager og bliver jævn til hård fra nordvest og nord, ved Vestkysten op til kuling.

Mandag:

Lidt eller nogen sol, men også byger nogle steder. Dagtemp. mellem 12 og 15 grader, om natten mellem 3 og 9 grader. Jævn til hård vind fra nordvest og nord, ved Vestkysten op til kuling, om aftenen og natten aftager vinden lidt.

Tirsdag:

Lidt eller nogen sol, men en overgang dog ret skyet med byger flere steder. Dagtemp. mellem 12 og 15 grader og let til frisk vind fra vest og nordvest, der tiltager og bliver jævn til hård, ved kysterne stedvis op til kuling. Om natten mest tørt og til dels klart vejr og vinden aftager og bliver let til frisk omkring nordvest. Temp. ned mellem 5 og 10 grader.

Onsdag:

Efterhånden skyet og regn vestfra. Dagtemp. omkring 15 grader. Til natten mest tørt vejr og temp omkring 10 grader. Let til frisk vind omkring nordvest, der drejer til sydvest, i Nordjylland op til hård vind.

Torsdag:

Først lidt eller nogen, senere skyet og regn fra nordvest og vest, efterfulgt af opklaring. Jævn til frisk vind fra sydvest, senere frisk til hård vind fra nordvest. Dagtemp mellem 15 og 18 grader og om natten mellem 7 og 12 grader.

Fredag og lørdag:

Ustadigt og blæsende, med ret uændrede temperaturer.

Usikkerhed

Udsigten er ret sikker.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret fredag d. 21. september 2018 23:00

fredag lørdag søndag mandag tirsdag i alt
Nordjylland 4 4 0,1 0,1 2 10
Midt- og Vestjyl. 5 5 0,3 0,3 1 12
Østjylland 4 2 0,2 0,1 1 7
Syd- og Sønderjyl. 6 6 0,4 0,4 2 15
Fyn 4 3 0,4 0,2 0,7 8
V/S Sjæl./Loll./Fal. 5 2 0,2 1 0,6 9
Kbh. og N.Sjælland 6 2 2 3 1 14
Bornholm 8 8 0,2 1 2 19