Først koldt - så lunere - så igen køligt

Vejrudsigten for hele landet

Søndag den 19. november 2017

Udsigt, der gælder til tirsdag morgen, udsendt kl. 22.35

I nat bliver det mest klart vejr, men i Vestjylland lokale regnbyger. Vinden bliver let til frisk fra nordvest, ved Vestkysten og på Bornholm dog op til hård vind. Temp. ned mellem 2 graders frost og 4 graders varme.Mandag generelt mest tørt med nogen eller en del sol, men over de sydvestlige egne enkelte regnbyger og om eftermiddagen mere skyet fra sydvest. Temp. op mellem 3 og 8 grader, og let til frisk nordvestlig vind, der aftager en smule.Natten til tirsdag til dels klart og mest tørt vejr, men især ved Kattegat lokale slud- eller snebyger. Temp. fra omkring frysepunktet til 4 graders frost, og vinden bliver svag til jævn fra skiftende retninger.

I nat og morgentimerne risiko for rimglatte veje samt frysende våde vejbaner.


Søndag den 19. november 2017.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 22.35

Oversigt

Kold luft med enkelte byger vil ligge over landet indtil midt på ugen, hvor mildere Atlanterhavsluft presser på fra sydvest og en markant varmfront passerer Danmark og fortrænger den kolde luft. Herefter bliver vejret noget ustadigt og temmelig blæsende og temperaturerne begynder igen at falde.

Tirsdag:

Mest tørt og kun lidt sol, som især vil skinne over den nordlige del af landet. Temp. mellem 1 og 6 graders varme, og svag til jævn vind fra forskellige retninger. Om aftenen og natten skyet med nedbør fra sydvest, der måske kan begynde som slud eller sne. Temp. fra omkring frysepunktet til 3 graders varme, koldest om aftenen. Vinden tiltager i løbet af natten og bliver jævn til hård fra sydøst, i Kattegat op til kuling.

Onsdag:

Først på dagen slud eller sne i de nordlige og østlige egne og hård vind fra sydøst. Ellers bliver det skyet og diset med regn og finregn, og jævn til frisk vind fra sydvest. Temp. stiger i løbet af dagen til mellem 7 og 12 graders varme, først over den sydvestlige del af landet. Om aftenen og natten til dels klart og diset vejr. Temp. mellem 6 og 10 grader, og jævn til hård vind fra sydvest og syd.

Torsdag:

Mest skyet og diset med regn af og til. Jævn til hård vind fra syd og sydvest, ved Vestkysten op til kuling. Dagtemp omkring 10 grader, om natten mellem 4 og 8 grader.

Fredag:

Spredte byger og vekslende skydække. Dagtemp mellem 5 og 8 grader, om natten mellem 3 og 6 grader. Jævn til hård sydvestlig vind, om natten lidt aftagende.

Lørdag:

Lidt eller nogen sol og spredte byger. Dagtemp omkring 5 grader, om natten mellem 2 og 6 grader. Let til frisk sydvestlig vind, ved kysterne op til hård vind eller kuling.

Søndag og mandag:

Ustadigt med ret uændrede temperaturer.

Usikkerhed

Udsigten er ret sikker, dog er det lidt usikkert, hvor koldt det igen bliver i weekenden efter varmefremstødet midt på ugen.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret søndag d. 19. november 2017 23:30

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag i alt
Nordjylland 0,1 0 11 4 4 19
Midt- og Vestjyl. 0,4 0 14 2 6 22
Østjylland 0,1 0 12 2 4 18
Syd- og Sønderjyl. 0,6 0,5 7 3 5 16
Fyn 0,3 0,7 4 3 3 11
V/S Sjæl./Loll./Fal. 1 0,2 3 5 3 12
Kbh. og N.Sjælland 3 0,6 5 9 3 21
Bornholm 4 0 2 11 1 18