Våd og ret blæsende uge

Vejrudsigten for hele landet

Tirsdag den 28. februar 2017.

Udsigt, gældende til onsdag aften, udsendt kl. 14.00

I aften og i nat efterhånden skyet med regn vestfra, i de vestlige egne efterfulgt af regn- eller sludbyger. Temp. mellem 1 og 4 graders varme og frisk vind til kuling mellem syd og sydvest, men især ved Vestkysten en overgang hård kuling med vindstød af stormstyrke. Onsdag byger flere steder, til dels med hagl, men også lidt sol hist og her. Temp op mellem 4 og 7 grader og frisk vind til kuling fra vest og sydvest, der aftager til let til frisk vind.


Tirsdag 28. februar 2017.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 14.00

Oversigt

Et ret kraftigt lavtryk i Nordsøen bevæger sig det kommende døgn ind I Skagerrak og videre mod øst. Flere fronter og lavtryk vil i den kommende periode bevæge sig ind over Danmark fra vest ledsaget ustadigt vejr.

Onsdag:

Om aftenen først til dels klart vejr, men om natten skyet fra sydvest og de sydlige egne kommer der nedbør til dels som slud eller tøsne. Temp. ned omkring frysepunktet og vinden aftager og bliver svag til jævn fra forskellige retninger.

Torsdag:

I de sydlige egne først skyet med nedbør, til dels som slud eller tøsne, ellers nogen opklaring vestfra med lidt sol og nogle byger. Temp. op mellem 4 og 7 grader og vinden tiltager og bliver let til frisk omkring vest. Om aftenen mest tørt og til dels klart vejr, men til natten skyet og især i den sydlige del af landet efterhånden lidt regn. Let til frisk vind fra sydvest og temp. ned mellem 1 og 4 grader.

Fredag:

Nordpå lidt sol og mest tørt ellers mest skyet og især i den sydlige del af landet til tider lidt regn. Dagtemp. mellem 5 og 8 grader, om natten ned fra omkring frysepunktet til 3 graders varme. Let til frisk vind fra vest og sydvest, ved kysterne stedvis op til hård vind, der aftager og til natten bliver svag til let fra forskellige retninger.

Lørdag:

Skyet og i løbet af regn fra sydvest i de sydøstlige egne dog mest tørt. Temp. mellem 5 og 8 grader og først ret svag vind, senere let til frisk østlig vind. Om aftenen og til natten skyet med regn af og til, i de sydøstlige egne dog mest tørt. Temp. ned mellem 1 og 3 graders varme.

Søndag:

Først skyet og i de vestlige egne regn af og til, men efterhånden klarer det noget op sydfra. Dagtemp. mellem 5 og 9 graders varme, til natten ned omkring frysepunktet. let til frisk vind mellem syd og øst.

Mandag og tirsdag:

Ustadigt med regn eller byger af og ret uændrede temperaturer.

Usikkerhed

Den ustadige vejrtype er sikker, men de regionale nedbørsmængder er noget usikre.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret tirsdag d. 28. februar 2017 11:30

tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag i alt
Nordjylland 3 2 1 0,1 5 11
Midt- og Vestjyl. 5 3 2 0,5 5 16
Østjylland 2 1 1 1 7 12
Syd- og Sønderjyl. 5 2 3 6 8 24
Fyn 3 0,9 2 5 8 19
V/S Sjæl./Loll./Fal. 2 0,7 2 3 4 12
Kbh. og N.Sjælland 3 0,5 0,9 4 7 15
Bornholm 2 0,5 8 1 0 12