Mild og våd afslutning på februar

Vejrudsigten for hele landet

Søndag den 26. februar 2017.

Udsigt, gældende til mandag aften, udsendt kl. 16.30.

I aften og i nat skyet, diset og tåget med stedvis regn. Temp. mellem 3 og 6 grader og let til frisk vind fra syd og sydvest. Mandag mest skyet vejr med regn mange steder, men i den sydøstlige del af landet dog mest tørt. Temp. mellem 5 og 10 grader og let til frisk vind fra syd.


Søndag 26. februar 2017.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 13.00.

Oversigt

Et svag front over Danmark bevæger sig mod øst. Fra i nat og frem til tirsdag morgen bevæger en frontzone fra Sydnorge til vest for Frankrig sig mod nordøst op over Danmark ledsaget af en del regn. Herefter ventes et svag lavtryksområde at etableres omkring eller nord for Danmark. Torsdag ventes et svagt østgående lavtryk at tage en bane henover et tæt forbi Danmark.

Mandag:

Om aften og natten fortsat skyet med regn de fleste steder, efterhånden også i den sydøstlige del af landet. Let til frisk sydøstlig vind, der drejer til syd og sydvest og bliver jævn til hård. Temp. mellem 3 og 6 grader.

Tirsdag:

Det klarer noget op med mulighed for lidt eller nogen sol, dog også byger flere steder. Temp. mellem 4 og 7 grader. Jævn til hård sydvestlig vind, der aftager til let til frisk. Om aftenen og natten vekslende skydække og stedvis byger, sidst på natten på natten mere udbredt regn i de sydvestlige egne. Temp. mellem frysepunktet og 3 graders graders varme og let til frisk, ved Østersøen op til hård sydvestlig vind.

Onsdag:

Først skyet med regn mange steder, senere lidt sol og kun enkelte byger. Temp op mellem 4 og 7 grader og let til frisk vind mest omkring sydvest, ved kysterne stedvis op til hård vind. Om aftenen først klart vejr, men om natten skyet fra sydvest og de sydvestlige egne kommer der regn eller slud. Temp. ned frysepunktet og 3 graders varme og vinden aftager og bliver svag til jævn omkring syd.

Torsdag:

Først skyet med regn eller slud mange steder, senere nogen opklaring vestfra, dog med byger. Dagtemp. mellem 3 og 6 grader og om natten ned mellem 1 og 3 grader. Svag til frisk vind fra skiftende retninger, senere let til frisk fra vest og sydvest, ved kysterne stedvis hård vind.

Fredag:

Nogen eller en del sol, og kun lokale byger. Dagtemp. mellem 5 og 8 grader og let til frisk vind fra vest og sydvest. Om natten tørt og mest klart med temp. mellem 2 graders frost og 3 graders varme og svag til jævn vind mellem sydvest og sydøst.

Lørdag og søndag:

Ustadigt med ret uændrede temp.

Usikkerhed

Den ustadige vejrtype er sikker, men de regionale nedbørsmængder er noget usikre.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret søndag d. 26. februar 2017 11:30

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag i alt
Nordjylland 0,6 11 1 2 2 17
Midt- og Vestjyl. 0,7 14 4 2 3 24
Østjylland 1 14 2 3 3 23
Syd- og Sønderjyl. 1 17 5 4 4 31
Fyn 1 6 3 4 4 18
V/S Sjæl./Loll./Fal. 1 3 2 4 4 14
Kbh. og N.Sjælland 2 4 2 5 4 17
Bornholm 2 0,3 5 4 8 19