Lun og flot tirsdag, efterfølges af en koldfront fra nordvest

Vejrudsigten for hele landet

Lørdag den 25. oktober 2014.

Udsigt, der gælder til mandag morgen, udsendt kl. 23.05

I nat mest tørt og stedvis klart vejr. Temp. ned mellem 7 og 13 grader og svag til frisk vind fra sydvest, ved Vestkysten i løbet af natten op til hård vind. Søndag mest tørt og i perioder kommer der lidt sol de fleste steder. Temp. op mellem 12 og 15 grader og let til frisk vind fra sydvest, der tiltager til jævn til hård vind ved Vestkysten stedvis kuling.Natten til søndag mest skyet, og i Nordjylland stedvis lidt regn af og til. Temp. mellem 10 og 13 grader og jævn til hård vind fra sydvest, ved Vestkysten stedvis kuling.


Lørdag den 25. oktober 2014
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 23.10.

Oversigt

En svag front når frem til Danmark i nat, men går samtidig i opløsning. I starten af næste uge bevæger en koldfront sig frem mod de Britiske Øer fra vest og nordvest, mens lun luft strømmer op over Danmark fra sydvest. Koldfronten ventes at bevæge sig frem til Danmark natten til onsdag. Onsdag bevæger et højtryk ved de Britiske Øer sig mod øst frem mod Danmark og vejret stabiliseres en overgang Fredag nærmer et kraftig lavtryk sig Island sydfra, og en tilhørende varmfront bevæger sig frem mod Danmark, mens koldfronten over Irland, bevæger sig mod øst og ventes at nå Danmark i løbet af weekenden.

Mandag:

I Nordjylland lidt regn, ellers mest tørt og kun lidt sol ind i mellem, men i løbet af eftermiddagen opklaring sydfra. Temp. op omkring 15 grader og jævn til hård vind fra sydvest. Om natten tørt og klart vejr med temp. ned mellem 8 og 13 grader og let til frisk vind fra sydvest og syd.

Tirsdag:

Tørt med nogen eller en del sol. Temp. mellem 13 og 17 grader og let til frisk vind fra sydvest og syd, ved kysterne stedvis hård vind. Om aftenen bliver det efterhånden skyet fra nordvest, og om natten kommer der regn i Jylland. Sidst på natten klarer det dog noget op i den nordvestlige del af landet. Temp. mellem 8 og 12 grader og let til frisk, stedvis hård vind fra sydvest og syd, der i Jylland om natten drejer til nordvest.

Onsdag:

Mange steder først skyet vejr med stedvis regn, men opklaringen med nogen sol over den nordvestlige del af landet, breder sig mod sydøst til resten af landet. Temp. mellem 10 og 13 grader og let til frisk vind, i den østlige del af landet i starten omkring sydvest, ellers fra vest og nordvest. Om natten mest klart vejr, dog med risiko for tågebanker. Temp. ned mellem 2 og 8 grader og svag til jævn vind, mest mellem nord og vest.

Torsdag:

Først på dagen stedvis tåge, ellers tørt med nogen eller en del sol, men om eftermiddagen bliver det mere skyet fra sydvest. Temp. omkring 10 grader og svag til jævn vind fra forskellige retninger. Om aftenen og natten bliver det skyet og i Jylland mulighed for regn. Efterhånden let til frisk sydøstlig vind og temp. mellem 5 og 10 grader, mod nord og øst lokalt ned til 2 grader.

Fredag:

Skyet og efterhånden kommer der regn de fleste steder. Temp. mellem 10 og 13 grader og let til frisk vind fra syd og sydøst, ved kysterne stedvis hård vind. Om natten opklaring vestfra med temp. omkring 10 grader og let til frisk, stedvis hård sydvestlig vind.

Lørdag og søndag:

Ustadigt og mildt.

Usikkerhed

Der er ret sikkert at varmen kulminerer på tirsdag, og at det herefter bliver køligere. Men i næste weekend er vejrudviklingen endnu noget usikker.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret lørdag d. 25. oktober 2014 23:30

lørdag mandag tirsdag onsdag torsdag i alt
Nordjylland 0,1 1 1 4 0 6
Midt- og Vestjyl. 0,1 0,7 0 4 0 5
Østjylland 0,1 0,3 0 3 0 3
Syd- og Sønderjyl. 0,1 0,7 0 2 0,4 3
Fyn 1 0,4 0 0,3 0,9 3
V/S Sjæl./Loll./Fal. 1 0,1 0 0,1 1 2
Kbh. og N.Sjælland 1 0,1 0 0,1 1 2
Bornholm 1 0,4 0 0 2 3