Søndag aften storm med vindstød af orkanstyrke

Vejrudsigten for hele landet

Lørdag den 28. november 2015.

Udsigt, der gælder til mandag morgen, udsendt kl. 23.10.

Regn og byger fra vest. Temp. søndag op mellem 7 og 10 grader. I nat ved Vestkysten en overgang vindstød af stormstyrke, fra sidst på natten lidt aftagende vind. Søndag aften tiltager vinden igen, Jylland og Kattegatregionen får op til storm omkring vest med vindstød af orkanstyrke, mens resten af landet får vindstød af stormstyrke. Natten til mandag aftager vinden, ved kysterne fortsat vindstød af stormstyrke.


Lørdag den 28. november 2015.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 23.30.

Oversigt

I nat passerer et frontsystem med regn og blæst. Søndag aften bevæger sig Stormlavtrykket Gorm gennem Nordjylland, ledsaget af storm. De følgende dage fortsætter det ustadige, milde og blæsende vejr.

Mandag:

Lidt eller nogen sol og spredte byger, sidst på dagen mere skyet i den sydvestlige del af landet. Først på dagen ved Vestkysten endnu op til hård kuling fra vest, med vindstød af stormstyrke, i resten af landet frisk vind til kuling fra vest. I løbet af dagen aftager vinden til let til frisk, ved Vestkysten op til hård vind. Temp. mellem 5 og 8 grader. Om natten forbigående regn i de sydlige egne, ellers vekslende skydække og enkelte byger. Temp. ned mellem 3 og 8 grader, og jævn til hård vind fra vest og nordvest, ved kysterne op til kuling.

Tirsdag:

Mest tørt vejr med nogen sol, men om eftermiddagen bliver det skyet fra sydvest. Temp. omkring 8 grader, og jævn til hård vind omkring vest, der aftager og bliver svag til jævn fra vest og sydvest. Om aftenen og til natten overskyet med regn fra sydvest. Temp. ned mellem 3 og 8 grader. Svag til frisk vind fra syd og sydøst, der i den sydvestlige del af landet drejer til sydvest og bliver jævn til hård.

Onsdag:

Først på dagen endnu regn i de nordlige- og østlige egne, ellers mest tørt og skyet vejr. Om natten fortsat skyet og stedvis lidt regn. Døgnet rundt temp. omkring 10 grader og jævn til hård vind fra sydvest, ved Vestkysten op til kuling, der til natten aftager til svag til jævn vind fra vest og nordvest.

Torsdag:

Skyet vejr med lidt regn af og til. Temp. omkring 10 grader og svag til jævn fra vest og nordvest, der drejer sydvest. Om natten skyet med regn, men i den nordvestlige del af landet opklaring. Temp. ned mellem 6 og 9 grader og jævn til hård vind fra sydvest, der i den nordvestlige del af landet drejer til nordvest.

Fredag:

Først på dagen endnu regn i de sydlige- og østlige egne og jævn til hård vind fra sydvest og vest. Ellers klarer det efterhånden op nordfra med nogen eller en del sol. Temp. op mellem 6 og 9 grader og vinden aftager til svag til jævn omkring vest. Om aftenen og natten til dels klart vejr og mulighed for stedvis tåge. Temp. ned mellem 0 og 4 grader, lokalt let frost. Vinden bliver svag til jævn fra vest og sydvest.

Lørdag og søndag:

Fortsat ustadigt, blæsende og mildt.

Usikkerhed

Det er usikkert, hvilken bane lavtrykket vælger, men det er sikkert at det bliver blæsende søndag aften og natten til mandag.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret lørdag d. 28. november 2015 23:00

lørdag søndag mandag tirsdag onsdag i alt
Nordjylland 5 11 0,5 2 1 20
Midt- og Vestjyl. 9 8 2 1 0,5 21
Østjylland 6 7 1 1 0,5 16
Syd- og Sønderjyl. 8 10 4 2 0,2 24
Fyn 6 8 1 2 0,2 17
V/S Sjæl./Loll./Fal. 7 7 2 2 1 19
Kbh. og N.Sjælland 6 6 0,5 1 4 18
Bornholm 5 10 1 0,2 4 20