Vejret bliver nu mere efterårsagtigt

Vejrudsigten for hele landet

Lørdag den 20. september 2014.

Udsigt, der gælder til søndag aften, udsendt kl. 14.00.

Resten af dagen nogen eller en del sol, men stedvis mere skyet. I aften og i nat først til dels klart, senere mere skyet fra nordvest, og i nattens løb regn eller byger mange steder, først i de nordvestlige egne. Temp. ned mellem 10 og 15 grader, og ret svag vind, senere svag til jævn vind omkring nordvest, ved Vestkysten jævn til hård vind. Søndag får de vestlige ene ført skyet vejr med regn eller byger flere steder, men i løbet af formiddagen nogen sol og kun enkelte byger. I de østlige egne mest skyet og regn eller byger mange steder. Temp. mellem 15 og 18 grader, og efterhånden let til frisk, stedvis hård vind omkring nordvest.


Lørdag den 20. september 2014.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 14.00

Oversigt

En koldfront over den nordvestlige del af Nordsøen bevæger sig mod sydøst, og passerer i løbet af natten og søndag formiddag. Derefter strømmer kølig luft med byger ned over Danmark fra nord og nordvest. I løbet af tirsdag passerer en svag højtryksryg vestfra, men fra onsdag trænger nye fronter ind over landet fra vest.

Søndag aften og natten til mandag:

Vekslende skydække og byger mange steder, først i de nordlige egne, og måske med torden. Temp. ned mellem 7 og 12 grader, og efterhånden jævn til hård vind fra nordvest og nord, stedvis op til kuling.

Mandag:

Mest skyet med en del byger, men i dagens løb opklaring vestfra med nogen eller en del sol. Temp. op mellem 12 og 16 grader, og jævn til hård vind fra nord og nordvest, ved kysterne op til kuling, der i de vestlige egne aftager i løbet af eftermiddagen. Om aftenen endnu regn eller byger på Bornholm, men ellers mest tørt og til dels klart vejr. Temp. ned mellem 3 og 8 grader, lokalt ned til lidt over frysepunktet, og svag til frisk nordlig eller skiftende vind.

Tirsdag:

Tørt vejr med nogen eller en del sol, men i dagens løb mere skyet i de vestlige egne. Temp. op mellem 12 og 16 grader, og ret svag vind, i de østlige egne først på dagen op til frisk vind omkring nord. Om natten mest skyet og regn eller byger mange steder, især i de nordvestlige egne. Temp. ned mellem 8 og 13 grader, og efterhånden svag til frisk vind fra sydvest og vest.

Onsdag:

Mest skyet med regn eller byger flere steder, efterhånden især i de sydlige og østlige egne - i Nordjylland i dagens løb måske nogen sol. Temp. op mellem 14 og 17 grader, og let til frisk, stedvis hård vind fra sydvest og vest. Om natten skyet og regn fra nordvest. Temp. ned mellem 10 og 15 grader, og jævn til hård vind fra sydvest og vest.

Torsdag:

Først skyet med regn eller byger mange steder, men i dagens løb lidt eller nogen sol og kun enkelte byger. Temp. op mellem 15 og 18 grader, og jævn til hård vind mellem sydvest og nordvest. Om natten mest tørt og til dels klart, og temp. ned mellem 8 og 13 grader. Efterhånden svag til jævn vind mellem sydvest og nordvest.

Fredag og lørdag:

Først noget ustadigt, senere mest tørt. Uændrede eller lidt højere temperaturer.

Usikkerhed

Det er sikkert, at det nu bliver køligere og mere ustadigt.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret lørdag d. 20. september 2014 11:30

lørdag søndag mandag tirsdag onsdag i alt
Nordjylland 1 3 0 0,9 6 11
Midt- og Vestjyl. 3 2 0 1 5 11
Østjylland 4 2 0,1 0,6 4 11
Syd- og Sønderjyl. 8 1 0 3 8 20
Fyn 3 4 1 0,6 5 14
V/S Sjæl./Loll./Fal. 2 5 5 0,1 6 18
Kbh. og N.Sjælland 0,5 4 7 0,1 8 20
Bornholm 0,3 6 4 0 8 18