En blæsende uge med regn, byger og kig til solen

Vejrudsigten for hele landet

Torsdag den 26. marts 2015.

Udsigt, der gælder til lørdag morgen, udsendt kl. 05.15.

Først skyet og i den sydlige del af landet byger hist og her, mens det i den nord- og vestlige del klarer op med lidt eller nogen sol. Temp. op mellem 5 og 9 grader og svag til jævn skiftende eller senere vest- og nordvestlig vind. I aften og nat i begyndelsen skyet med enkelte byger mod sydøst, ellers bliver det tørt og tildels klart vejr, dog efterhånden tåge flere steder, især i Jylland. Temp. ned mellem 0 og 5 graders varme og svag til jævn vind fra nordvest og vest, ved Vestkysten en overgang op til frisk vind.


Torsdag den 26. marts 2015.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 23.00

Oversigt

Et lavtryk over Nordsøen, bevæger sig mod sydøst, lige syd om Danmark, hvorefter en højtryksryg passerer ind over Danmark fra vest. Fra ud på lørdagen og den næste uges tid kommer vi ind i en kraftig vestlig strømning, hvor flere ret kraftige lavtryk passerer tæt forbi Danmark ledsaget af regn og blæsende vejr.

Lørdag:

Først tørt vejr med lidt eller nogen sol, men efterhånden bliver det mere skyet vestfra og i løbet af eftermiddagen kommer der regn i den vestlige del af landet. Temp. op mellem 5 og 10 grader, og svag til jævn vind fra vest, som drejer mod syd og tiltager til let til frisk, ved Vestkysten op til hård vind. Om aftenen breder regnen sig østpå til resten af landet, men i løbet af natten klarer det igen op fra vest. Temp. mellem 2 og 5 grader og let til frisk vind fra syd, stedvis op til hård vind, der i løbet af natten drejer til sydvest og aftager en smule.

Søndag:

Skyet og først tørt vejr, men efterhånden kommer der udbredt regn vestfra. Temp. mellem 5 og 10 grader. Vinden tiltager til jævn til hård fra sydvest og syd. Om aftenen og natten drejer vinden til sydvest og vest og tiltager til frisk vind til kuling, ved Vestkysten ud på natten op til hård kuling med risiko for vindstød af stormstyrke. Det klarer op vestfra, dog med en del byger, der stedvis kan være med hagl og måske torden. Temp mellem 3 og 6 grader.

Mandag:

Vekslende skydække med en del byger, der stedvis kan være med hagl og måske torden. Temp. mellem 5 og 8 grader og efterhånden hård vind til hård kuling omkring vest, ved Vestkysten en overgang op til stormende kuling. I hele landet kan der stedvis forekomme vindstød op til stormstyrke. Om aftenen og først på natten en overgang aftagende vind og kun enkelte lokale byger. Senere kommer der regn slud eller tøsne fra sydvest og vinden tiltager til jævn til hård, ved Vestkysten stedvis op til kuling, fra vest og nordvest. Temp. ned mellem 1 og 3 grader.

Tirsdag:

Først skyet med regn eller slud mange steder, men i løbet af dagen klarer det op fra nordvest med nogen eller en del sol og kun enkelte byger. Frisk vind til kuling fra vest og nordvest, ved kysterne stedvis op til hård kuling. Temp. mellem 5 og 8 grader. Om natten mest skyet med enkelte byger. Vinden aftager til jævn til hård, men ved Vestkysten efterhånden igen op til kuling. Temp. ned mellem 2 og 5 grader.

Onsdag:

Først skyet med en del byger, senere mest klart og overvejende tørt vejr. Vinden tiltager til frisk vind til kuling fra vest og nordvest, ved Vestkysten en overgang op til hård kuling. Dagtemp. mellem 5 og 8 grader, om natten ned mellem 1 og 3 grader.

Torsdag og fredag:

Ustadigt, blæsende og en overgang lidt koldere.

Usikkerhed

Det er sikkert, at vi får en periode med ustadigt og blæsende vejr.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret fredag d. 27. marts 2015 05:30

fredag lørdag søndag mandag tirsdag i alt
Nordjylland 0,3 4 8 2 0,9 15
Midt- og Vestjyl. 0,4 6 9 7 4 26
Østjylland 0,3 5 8 7 2 22
Syd- og Sønderjyl. 1 7 11 10 4 33
Fyn 1 5 10 9 1 26
V/S Sjæl./Loll./Fal. 1 5 10 9 0,9 26
Kbh. og N.Sjælland 1 5 9 5 1 21
Bornholm 1 5 9 3 3 21