Køligere og efterhånden perioder med regn eller byger

Vejrudsigten for hele landet

Fredag den 20. april 2018.

Udsigt, der gælder til lørdag aften, udsendt kl. 17.10

I aften fortsat solrigt vejr, og i nat får vi ret klart vejr, bortset fra lokal tåge. Temp. ned mellem 3 og 7 grader, lavest mod vest. Vinden aftager og bliver svag til jævn fra vest og nordvest´, ved kysterne stedvis op til frisk vind.Lørdagen byder på fortsat ret solrigt vejr de fleste steder, med dagtemp. op mellem 10 og 16 grader, ved kyster med pålandsvind lidt køligere. Vinden frisker op og bliver let til frisk fra vest og nordvest, ved kysterne i Nordjylland stedvis op til hård vind.


Fredag den 20. april 2018.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 17.30

Oversigt

Et højtryk fjerner sig mod sydøst og åbner op for at køligere luft kan begynde at strømme ind over landet fra vest og nordvest. I løbet af søndag presser en front på fra vest, og forventes at have passeret i løbet af mandag formiddag. I næste uge kommer vi ind i en vestlig strømning med ustadigt vejr.

Lørdag aften og natten til søndag:

Om aftenen endnu ret solrigt vejr, men om natten efterhånden mere skyet men tørt over den sydvestlige del, ellers ret klart vejr. Temp. ned mellem 1 og 5 grader, og vinden aftager til svag til jævn fra vest og sydvest.

Søndag:

I den nordlige og østlige del først nogen sol, ellers mest skyet og især i den vestlige del efterhånden stedvis regn. Temp. op mellem 14 og 19 grader, ved kyster med pålandsvind lidt køligere. Let til frisk vind fra syd og sydøst. Om natten skyet og regn de fleste steder, sidst på natten dog noget opklarende over de vestlige dele. Temp. ned mellem 5 og 10 grader og let til frisk sydøstlig vind som drejer mod sydvest.

Mandag:

Først på dagen regn i den østlige del af landet, ellers klarer det noget op vestfra med lidt eller nogen sol, men der kommer også enkelte regnbyger. Dagtemp. op mellem 10 og 14 grader, ved kyster med pålandsvind lidt køligere, om natten ned mellem 5 og 8 grader. Vinden bliver hele døgnet let til frisk fra vest og sydvest.

Tirsdag:

Lidt eller nogen sol og spredte byger. Temp. mellem 7 og 12 grader og let til frisk vestlig vind. Om aften og natten til dels klart og kun enkelte byger. Temp mellem 5 og 8 grader og vinden bliver let til frisk omkring vest, i Nordjylland op til hård vind.

Onsdag

Lidt eller nogen sol men også enkelte byger. Vinden bliver let til frisk fra vest. Dagtemp mellem 8 og 13 grader, om natten mellem 5 og 8 grader.

Torsdag og fredag:

Ustadigt og blæsende vejr. Fortsat køligt.

Usikkerhed

Udsigten er sikker. Det er sikkert, at det bliver ustadigt og køligere i næste uge.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret fredag d. 20. april 2018 17:30

fredag lørdag søndag mandag tirsdag i alt
Nordjylland 0 0 3 3 2 8
Midt- og Vestjyl. 0 0 5 3 3 11
Østjylland 0 0 1 5 4 10
Syd- og Sønderjyl. 0 0 4 4 3 11
Fyn 0 0 2 3 1 6
V/S Sjæl./Loll./Fal. 0 0 2 3 2 7
Kbh. og N.Sjælland 0 0 3 2 5 10
Bornholm 0 0 3 2 0,4 5