Ustadigt og blæsende, men koldere sidst på ugen

Vejrudsigten for hele landet

Tirsdag den 21. februar 2017.

Udsigt, gældende til onsdag aften, udsendt kl. 16.50

I aften og i nat først klart vejr de fleste steder, senere skyet med regn vestfra. Temp. mellem 2 og 7 grader. Vinden aftager en overgang til svag til frisk fra vest og sydvest, men i nat frisk vind til kuling fra syd og sydvest. Onsdag i de sydlige og østlige egne først skyet med regn, ellers perioder med lidt eller nogen sol, dog med spredte byger, især i de nordvestlige egne. Temp. mellem 5 og 8 grader. Frisk vind til kuling fra vest, i den nordvestlige del af landet ved kysterne i perioder stedvis hård kuling med vindstød op til stormstyrke.


Tirsdag den 21. februar 2017.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 13.15.

Oversigt

En mindre højtryksryg, og vejret stabiliseres kortvarigt. Onsdag trænger et ret kraftigt lavtryk vestfra ind over Sydskandinavien, ledsaget af regn, byger og blæst. Onsdag aften og natten til torsdag er der stor sandsynlighed for vindstød af stormstyrke, især i Nordvest- og Vestjylland. Torsdag udvikles et lavtryk over De Britiske Øer og det ventes torsdag aften og natten til fredag at passere hen over Danmark, men lavtryksbanen er noget usikker. Lavtrykket er ledsaget af udbredt nedbør og nord for lavtrykket falder nedbøren som sne.

Onsdag aften og natten til torsdag:

Blæsende - hård vind til kuling fra vest og nordvest med kraftige vindstød, ved Vestkysten, Nord- og Vestsjælland og senere ved Bornholm op til hård kuling og med vindstød måske op af stormstyrke. Sidst på natten aftager vinden i de nordvestlige egne. Der ventes vekslende skydække og med spredte byger, til dels med hagl og temp. ned mellem 1 og 5 grader.

Torsdag:

Først lidt sol øst og nordpå i landet, men ellers skyet og efterhånden udbredt nedbør fra sydvest, mod nord og nordøst i landet mest som slud eller sne, ellers mest som regn. Temp. op mellem 3 og 5 grader og let til frisk vind vestlig vind, der aftager og drejer til syd og sydøst.I løbet af eftermiddagen og aftenen ventes mange steder sne eller tøsne med jævn til hård vind mellem øst og nord og temp. mellem 1 og 3 grader. I den sydlige egne af landet kommer der regn og vinden bliver svag til jævn sydvestlig eller skiftende, med temp. på 5-6 graders varme.Om natten klarer det op fra nordvest og nord, men fortsat nedbør i den sydlige og østlige del af landet, mest som slud eller sne. Temp. ned mellem frysepunktet og 3 graders frost og jævn til hård vind omkring nord.

Fredag:

Nogen eller en del sol, men først på dagen også mulighed for enkelte snebyger og i de østlige egne slud eller sne først på dagen. Dagtemp. op mellem 1 og 4 grader, om natten ned mellem 5 og 10 graders frost. Let til frisk vind omkring nordvest, der aftager og til natten bliver ret svag.

Lørdag:

Først svag vind, og tørt med sol især østpå, men i løbet af eftermiddagen skyet med nedbør fra vest, der kan starte som slud eller sne, ellers regn. Dagtemp mellem 1 og 5 graders varme, til natten stigende til omkring 5 graders varme. Efterhånden jævn til hård vind omkring syd, ud på natten drejende vest.

Søndag:

Først på dagen skyet og regn stedvis slud i de østlige egne, men ellers opklaring vestfra med tørt vejr og mulighed for sol. Temp. mellem 5 og 8 grader lunest i de sydvestlige egne. Om natten ned mellem 2 og 5 grader. Let til frisk vind mest omkring vest, ved kysterne stedvis op til hård vind.

Mandag og tirsdag:

Antageligt ret mildt og ustadigt.

Usikkerhed

udsigten er som helhed ret sikker, men detaljerne og nedbørs formen torsdag er usikker.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret tirsdag d. 21. februar 2017 11:30

tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag i alt
Nordjylland 9 3 10 0 4 26
Midt- og Vestjyl. 11 4 14 0,4 6 35
Østjylland 9 3 13 0,1 7 32
Syd- og Sønderjyl. 7 3 14 0,3 8 32
Fyn 6 3 10 0 6 25
V/S Sjæl./Loll./Fal. 5 2 10 0,1 6 23
Kbh. og N.Sjælland 5 3 12 0,1 6 26
Bornholm 0,9 8 12 0,3 4 25