Nattefrost og vinterlig nedbør, men fra næste uge mildere

Vejrudsigten for hele landet

Torsdag den 14. december 2017.

Udsigt, der gælder til fredag morgen, udsendt kl. 11.15

I den nordlige af Jylland, Nordsjælland og Bornholm endnu regn, slud eller tøsne mange steder, men en opklaring med nogen sol og spredte byger, der kan være med hagl, over den sydvestlige del af landet breder sig mod nordøst. Opklaringen ventes dog ikke at nå den nordlige del af Jylland. Temp. mellem 1 og 6 graders varme, lunest ved Vestkysten, og let til frisk vind fra sydvest og vest, ved kysterne stedvis hård vind og ved Østersøen kuling. I aften og i nat efterhånden mest skyet og i den nordlige del af Jylland til tider nedbør, til dels som slud eller tøsne, ellers kun enkelte byger der kan være med slud. Temp. fra lige under frysepunktet til 4 graders varme, og svag til frisk vind mellem sydvest og nordvest, ved kysterne stedvis hård vind.

Der er stedvis sneglatte veje.


Torsdag den 14. december 2017.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 11.30

Oversigt

En front over den nord- og østlige del af landet fjerner sig mod nordøst, efterfulgt af byger vestfra. De følgende dage ligger Danmark i en ret kølig luft med mulighed for vinterlige byger. Fra søndag aften passerer en front Danmark fra nordvest, efterfuldt af lunere luft vestfra.

Fredag:

Lidt eller nogen sol og kun enkelte regn-, slud- eller snebyger. På Bornholm dog skyet med regnbyger det meste af dagen. Temp. op mellem 2 og 5 graders varme, og svag til frisk vind mellem sydvest og nordvest, på Bornholm frisk vind. Om aftenen og natten mest klart vejr, men der kan fortsat komme enkelte slud- og snebyger. Temp. ned mellem 3 graders varme og 2 graders frost, og svag til frisk vind mellem sydvest og nordvest.

Lørdag:

Nogen eller en del sol, men i den nord- og østlige del af landet perioder med mere skyet vejr og lokale slud- eller snebyger. Temp. mellem 1 og 5 graders varme, og vinden bliver svag til frisk fra nordvest og nord. Om aftenen og natten mest klart vejr og kun lokale slud- og snebyger. Temp. ned mellem 0 og 5 graders frost, i Jylland stedvis lidt koldere. Svag til jævn vind, mest fra nordvest og nord.

Søndag:

Tørt med nogen eller en del sol, men i løbet af dagen mere skyet mod vest. Temp. stiger til op mellem 1 og 6 graders varme, lunest ved Vestkysten. Svag til jævn vind mellem nordvest og sydvest. Om aftenen og natten skyet med regn vestfra, som kan starte som slud, efterfuldt op opklaring mod nordvest. Temp. stiger i løbet af natten til mellem 3 og 7 graders varme, lunest ved Vestkysten. Vinden tiltager og bliver let til frisk omkring sydvest, ved kysterne stedvis hård vind.

Mandag:

I den østlige del af landet starter dagen med skyer og regn, ellers holder det tørt og der kommer nogen eller en del sol. Temp. mellem 4 og 7 graders varme, og efterhånden let til frisk vind fra vest og nordvest, ved Vestkysten stedvis hård. Om aftenen og natten tørt og tildels klart vejr. Temp. mellem 3 graders frost og 3 graders varme. Vinden aftager og bliver svag til jævn fra vest og nordvest.

Tirsdag:

Først nogen eller en del sol, senere skyet vestfra og om natten småregn hist og her. Hele døgnet mellem 3 og 8 graders varme, og efterhånden svag til jævn vind fra vest og sydvest, senere stedvis frisk vind.

Onsdag og torsdag:

Ustadigt og stort set uændrede temperaturer.

Usikkerhed

Nedbørsmængderne den kommende periode er usikre, men ellers er udsigten ret sikker.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret torsdag d. 14. december 2017 11:30

torsdag fredag lørdag søndag mandag i alt
Nordjylland 7 0,1 0,3 3 0 10
Midt- og Vestjyl. 3 0,3 0 4 0 7
Østjylland 5 0,1 0,1 3 0 8
Syd- og Sønderjyl. 3 0,4 0 4 0 7
Fyn 3 0,2 0 2 0 5
V/S Sjæl./Loll./Fal. 5 0,8 0,4 3 1 10
Kbh. og N.Sjælland 6 2 0,8 2 1 12
Bornholm 7 3 0,4 3 0,6 14