Stor usikkerhed om nedbørsformen næste weekend

Vejrudsigten for hele landet

Tirsdag den 22. januar 2019.

Udsigt, der gælder til onsdag aften, udsendt kl. 19.35

I aften og i nat mest tørt og stedvis klart vejr. Temp. mellem frysepunktet og 5 graders frost, lokalt lidt koldere og let til frisk vind fra syd og sydøst, ved kysterne stedvis op til hård vind. Onsdag tørt med lidt eller nogen sol de fleste steder. Temp. omkring frysepunktet. Vinden bliver svag til jævn fra sydøst og øst, ved kysterne stedvis frisk vind.

Der er varsel pletvis is- og rimglatte veje


Tirsdag den 22. januar 2019.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 17.15

Oversigt

En front over Nordsøen bevæger sig langsomt mod øst, men den ventes at svækkes og i nat gå i stå lige vest for Danmark og herefter langsomt opløses. Sidst på ugen ventes et lavtryk med tilhørende fronter at bevæge sig frem til Danmark fra vest, ledsaget af en del nedbør, men lavtryksbanen er endnu temmelig usikker. I næste uge ventes et lavtryksområde ved Island at bevæge sig mod sydøst til Nordsøen.

Onsdag aften og natten til torsdag:

Letskyet til skyet vejr og måske lidt sne hist og her. Temp. ned mellem 1 og 6 graders frost. Vinden bliver svag til jævn fra sydøst og øst, ved kysterne stedvis frisk vind.

Torsdag:

Først stedvis lidt eller nogen sol, senere mest skyet, men stort set tørt. Dagtemp. omkring frysepunktet, om aftenen og natten mellem 1 og 6 graders frost. Svag til jævn vind fra øst og nordøst, ved kysterne stedvis frisk vind, der senere aftager til svag til let skiftende.

Fredag:

Mest skyet og fra sidst på dagen kommer der sne i Jylland. Dagtemp. omkring frysepunktet, og vinden tiltager og bliver fra sidst på dagen jævn til hård fra syd og sydøst. Om aftenen og natten breder sig sneen sig til resten af landet, men i de sydvestlige egne drejer vinden efterhånden til sydvest og samtidig og går sneen over i regn. Nattemp. mellem frysepunktet og 3 graders frost, men mod sydvest stiger den omkring 5 graders varme.

Lørdag:

Mest skyet og i de nordlige og østlige egne kommer der sne, som senere kan gå over i slud eller regn, men i løbet af eftermiddagen klarer det lidt op fra sydvest. I resten af landet først regn eller byger, senere nogen opklaring. Dagtemp. op mellem 2 og 6 graders varme, lunest mod sydvest. Om natten mest tørt og stedvis klart, men i Vendsyssel måske fortsat sne og på Bornholm perioder med regn. Temp. ned mellem 1 grads varme og 3 graders frost. Vinden bliver jævn til hård fra forskellige retninger, stedvis op til kuling, men til natten aftagende vind, mest omkring vest.

Søndag:

Lidt sol og mest tørt, men først på dagen endnu mulighed for sne i Vendsyssel og regn eller slud på Bornholm. Dagtemp. op mellem 1 og 3 graders varme. Om natten mest skyet og efterhånden stedvis sne eller snebyger. Temp. ned mellem 0 og 3 graders frost, lokalt noget koldere. Vinden bliver svag til frisk fra forskellige retninger.

Mandag og tirsdag:

Ustadigt og antagelig ret uændret temp.

Usikkerhed

Udsigten er ret sikker frem til fredag. Herefter er vejrudviklingen temmelig usikker.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret tirsdag d. 22. januar 2019 11:30

tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag i alt
Nordjylland 0 0 0 5 14 19
Midt- og Vestjyl. 0 0 0 8 8 16
Østjylland 0 0 0 7 9 16
Syd- og Sønderjyl. 0 0 0 12 9 21
Fyn 0 0 0 9 8 17
V/S Sjæl./Loll./Fal. 0 0 0 5 12 17
Kbh. og N.Sjælland 0,1 0 0 2 14 16
Bornholm 0,3 0 0 0,4 20 21