Ustadigt og blæsende

Vejrudsigten for hele landet

Fredag den 19. december 2014.

Udsigt, der gælder til lørdag morgen, udsendt kl. 11.00

I de sydøstlige egne endnu lidt regn, ellers kommer der lidt eller nogen sol, men også byger flere steder. Temp. mellem 5 og 8 grader og let til frisk vind fra sydvest og vest, der tiltager og bliver jævn til hård, ved kysterne stedvis kuling.I aften og i nat byger mange steder, lokalt med hagl. Vinden tiltager til frisk vind til kuling fra vest og sydvest, ved Vestkysten og ved Østersøen op til hård kuling med vindstød op nær stormstyrke. Temp. mellem 2 og 5 grader.


Torsdag den 18. december 2014.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 23.00

Oversigt

En koldfront er ved at passere landet vestfra og i weekenden strømmer noget koldere luft med byger ind over os fra vest og nordvest. Søndag aften og natten til mandag bevæger en front sig ind over Danmark vestfra med regn, og meget mild luft strømmer derefter igen ind over landet fra vest og sydvest. I løbet af onsdag eller torsdag rykker fronter og lavtryk sydover og noget koldere strømmer ned over Danmark fra nordlige retninger.

Lørdag:

Mest skyet og byger de fleste steder, måske med slud eller hagl, om eftermiddagen i de vestlige egne færre byger og nogen sol. Frisk vind til kuling fra sydvest, drejende nordvest, ved Vestkysten og Østersøen stedvis op til hård kuling med vindstød af stormstyrke. Temp. omkring 5 grader. Om natten mest klart og tørt vejr med temp. ned mellem 2 og 5 grader. Vinden aftager og bliver let til frisk, ved kysterne stedvis hård omkring nordvest.

Søndag:

Først tørt med nogen eller en del sol, men i løbet af dagen bliver det skyet og i løbet af eftermiddagen regn vestfra. Temp. omkring 5 grader og let til frisk, stedvis hård vind fra nordvest, drejende sydvest. Om natten skyet og regn, sidst på natten måske opklaring i de nordvestlige egne. Frisk vind til kuling fra sydvest og vest og temp. stiger i løbet af natten til mellem 7 og 10 grader.

Mandag:

Hele døgnet skyet, først på dagen mest opholdsvejr, men eller regn stor del af tiden. Temp. mellem 7 og 10 grader og jævn til hård vind fra vest og sydvest, stedvis op til kuling. Om natten nogen opklaring og temp. mellem 4 og 8 grader og jævn til hård vind fra vest og nordvest.

Tirsdag:

Først på dagen lidt sol flere steder og mest tørt, men ellers skyet og regn af og til. Frisk vind til kuling fra vest og sydvest. Dagtemp. på 8 til 10 grader, om natten mellem 5 og 8 grader.

Onsdag:

Til tider regn eller byger og mest skyet vejr. Dagtemp. mellem 5 og 8 grader og om natten mellem 2 og 5 grader. Jævn til frisk stedvis hård vind omkring vest.

Torsdag og fredag:

Ustadigt, blæsende koldere mulighed for snebyger.

Usikkerhed

Det er ret sikkert, at det milde vejr fortsætter frem til juleaftensdag, men noget usikkert hvor koldt det bliver koldere i juledagene og hvor meget nedbør.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret fredag d. 19. december 2014 11:30

fredag lørdag søndag mandag tirsdag i alt
Nordjylland 3 1 6 7 4 21
Midt- og Vestjyl. 6 1 12 8 7 34
Østjylland 4 1 10 8 6 29
Syd- og Sønderjyl. 6 2 13 9 11 41
Fyn 4 1 9 5 10 29
V/S Sjæl./Loll./Fal. 5 1 6 6 7 25
Kbh. og N.Sjælland 5 2 5 9 6 27
Bornholm 7 3 8 7 6 31