twitter google+ facebook

Flot forårsvejr kickstarter pollensæsonen for græs

Så er der græspollen i luften.

De første græspollen er gået i fælden. Dermed starter sæsonen cirka to uger tidligere end normalt

Græspollenallergikere må allerede nu ruste sig til kamp. Det fine vejr den senere tid betyder nemlig, at græspollensæsonen i år starter godt to uger tidligere, end pollenkalenderen angiver. 

"Vi har fanget pollen fra græs i både Viborg og København, og vi er derfor klar til at skyde sæsonen i gang", siger Karen Rasmussen, biolog og leder af pollenregistreringen ved Astma-Allergi Danmark.

Årets første græspollental er 13 for København og 5 for Viborg.

Vejr og vind docerer plagen

Græs-sæsonen starter sædvanligvis i slutningen af maj og slutter omkring september. Det er derfor en lang sæson, vi går i møde. Sæsonen for græs er lang, fordi der findes mange forskellige arter af græs. De blomstrer på forskellige tidspunkter i løbet af sæsonen", siger Karen Rasmussen.

Typisk topper græspollen omkring sankthans.

Mængden af græspollen afhænger dog i høj grad af vind- og vejrforholdene i de kommende uger og måneder. Får vi lunt og sommerligt vejr, betyder det flere græspollen i luften. Hvis der i stedet kommer en periode med køligt og regnfuldt vejr, sætter det en dæmper på pollentallene.

"Den gode nyhed er, at sæsonen for birkepollen er ved at være forbi", slutter biologen.

Du kan følge de aktuelle pollental på DMI's pollenside og læse mere i pressemeddelelsen fra Astma-Allergi Danmark fra linkene under 'Værd at Vide' til højre.

Af Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 17. maj 2018

Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder