twitter google+ facebook

Følg en hedebølge med DMI

Hedebølger er sjældne i Danmark, men når de er her, kræver det opmærksomhed på både vores eget velbefindende og på andres. Her kan du se, hvordan du følge med i det varme vejret og få gode råd til, hvor du finder mere information.

En hedebølge er, når gennemsnittet af dagens højeste temperaturer er over 28°C tre dage i træk. Det er med andre ord, når det er rigtig, rigtig varmt i en længere periode.

Hedebølger kan give ubehag og resultere i varmesygdomme og i værste fald hedeslag. Ældre og små børn er særligt udsat, men også dehydrering, hård træning eller hårdt fysisk arbejde kan skabe problemer.

Sådan følger du det varme vejr

Når der er risiko for hedebølge i Danmark, skriver DMI meteorologer det på dmi.dk.

Hedebølger er typisk godt forudsagt i Landsudsigten og Regionaludsigterne, og vagtchefen udsender ofte et såkaldt 'femdøgnsvarsel om voldsomt vejr'.

Når varmen er mindre end 48 timer væk, kan du følge den i detaljer på 'Vejrkort' og på 'Byvejr', hvor du får ekstra information om de maksimale temperaturer ved at slå 'usikkerhed' til.

Når varmen ligger over landet, er der masser af observationer på 'Borgervejr' og på 'Vejret lige nu'.

Husk, at du kan få app'en DMI Vejr til Android og iPhone.

Husk også, at du kan følge DMI på Twitter, hvor Vagtchefen opdaterer på usædvanligt vejr.

Det skal du være opmærksom på

Varmen kræver, at du ændrer adfærd og er opmærksom på dig selv og andre.

Sundhedsstyrelsen har samlet en række anbefalinger og beskrivelser af symptomer på bl.a. hedeslag, som det er klogt at sætte sig ind i og følge. Du finder dem her.

Af Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 2. juli 2018.

Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder