twitter google+ facebook

Ny prognose: Foråret har bidt sig fast

Sol, blå himmel og påskeliljer - det er forår. Foto Birgitte Lorenzen.

Selv om kalenderen siger forår, så er marts og starten af april en periode, der vejrmæssigt kan gå begge veje. I år er valget dog klart - der er ingen tegn på vinter i den nye månedsprognose

Det bliver fortsat mildt, men ret ustadigt, i de kommende par uger. Det fortæller meteorolog Tim Petersson, som er manden bag tirsdagens friske månedsprognose.

"Foråret har bidt sig fast. Temperaturen holder sig omkring eller lidt over normalen for årstiden i de kommende uger, hvor vi får omskifteligt og i perioder ret blæsende vejr", siger han.

I anden halvdel af marts er det 'normale for årstiden' et døgn-gennemsnit på ca. 5°C. Om dagen når vi op tæt på tocifrede varmegrader, og der er kun få nætter, hvor nattefrosten bider.

Sol og tocifrede temperaturer

Ved indgangen til april ser Tim Petersson endda muligheder for mere udpræget forårsvejr.

"Noget tyder på, at et højtryk breder sig ind over Nordsøen og Danmark fra sydvest omkring indgangen til april. Det giver os i så fald mere forårsagtigt vejr; dvs. sol og tocifrede temperaturer", siger Tim Petersson. Han tilføjer dog, at udviklingen i månedsprognosens sidste to uger selvfølgelig ret usikker.

Statistisk set når vi første gang 15°C et sted i Danmark den 24. marts, vi når 20°C den 14. april, og vi når 25°C den 20. maj.

Læs hele Tim Peterssons månedsprognose inkl. sæsonprognosen for april, maj og juni her.

Af Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 14. marts 2017.

Tilmeld dig DMI's ugentlige, elektroniske nyhedsbrev
Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder