twitter google+ facebook

Ny månedsprognose dufter lidt af sol og sommer

Flot solskinsdag i juni 2016 bliver nydt på behørig vis i Ærøskøbing. Foto Marianne Brandt.

Tirsdagens opdaterede månedsprognose er opmuntrende læsning i en juni, der hidtil har være meget våd. Der er nemlig flere fine sommerdage i vente både i denne og i næste uge.

Juni er startet våd. På månedens første 12 døgn, har vi fået hele 30 døgns normale nedbør. Men det bliver der ændret på i de kommende 14 dage. Det fortæller energimeteorolog Lisette Grenbom tirsdag i sin månedsprognose.

"Vi kan se frem til flere smukke dage med blomkålsskyer på en blå himmel, blandet lidt op med kortvarige regnvejrspassager", fortæller meteorologen.

Meteorolog tror på det bedste

Lisette Grenbom påpeger, at der er noget uenighed mellem de europæiske og de amerikanske prognoser om særligt næste uge. Hun hælder dog til den pæne udlægning af vejret, som kommer fra de europæiske beregninger.

"Den europæiske [prognose] er mest overbevisende med mere varme, mulighed for mere solskin, mindre nedbør og mindre blæsende".

Også de to efterfølgende uger har meteorologen et bud på.

"Når vi rammer skolesommerferien i uge 26, vil sommervejret måske give lidt torden fra sig og sandsynligvis flere skyer. Uge 27 ser mere lovende ud med hensyn til sol og tørvejr", slutter Lisette Grenbom.

Læs selv hele Lisette Grenboms prognose.

Af Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 13. juni 2017.

Tilmeld dig DMI's ugentlige, elektroniske nyhedsbrev
Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder