twitter google+ facebook

Grønland får ny varmerekord for juni

Det var ekstra varmt i Grønlands hovedstad Nuuk torsdag den 9. juni 2016. Foto fra Wikipedia, Nanopixi brugt under CC ShareAlike 3.0.

Opdatering: Nyheden er opdateret mandag formiddag. Den rekord, som blev sat torsdag, fik kun lov til at stå godt 24 timer. 

Grønland fik fredag en ny varmerekord for juni. Den nye rekord lyder på 24,8°C og er sat ved lufthavnen i Nuuk. Det oplyser seniorklimatolog og Grønlandsekspert John Cappelen fra DMI.

”Vi havde en situation med højtryk over Nordøstgrønland og et lavtryk mod syd. Det gav en østlig vind, der løb ned over Nuuk fra bjergene i det sydvestlige Grønland. Meteorologerne taler om en føhn, som er en meget varm og tør vind. Det var i den luftmasse, temperaturen nåede de 24,8°C”, forklarer John Cappelen.

Det tidligere juni-rekord var blot 24 timer gammel og fra samme sted. Torsdag ramte temperaturen nemlig 24,7°C, hvilket effektivt affejede den tidligere rekord fra Kangerlussuaq på 23,3°C sat den 15. juni 2014. Databasen over grønlandske rekorder går tilbage til 1958.

Af Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 10. juni 2016, opdateret 13. juni

Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder