twitter google+ facebook

Frosten fryser sig fast ugen ud

Bellevue Strandbad den 7. januar 2016. Foto Jan la Cour.
Det er ikke meget temperaturen kommer over nul grader resten af ugen. Klik for at følge med på Landsudsigten.

Fra onsdag ligger det danske vintervejr igen under for frosten med temperaturer ned på tocifrede minusgrader. Selvom frosten får lov til at sejre ugen ud, lægger vinden dog ikke op til et modspil af særlig karakter. 

Vejrskiftet kommer natten til onsdag den 13. januar. Fra onsdag morgen og ugen ud kommer temperaturen derfor ikke til at kravle meget over frysepunktet.

”Frostvejret, der kommer fra nordøst, griber først fat i det nordjyske, men breder sig derefter til resten af landet. Koldest bliver det i weekenden, hvor nattemperaturen ryger helt ned på tocifrede minusgrader,” lyder det fra dagens vagchef Henning Gisselø.

Den kolde luft, der lige nu breder sig ned over store dele af Europa, får god tid til at indlejre sig, og også her i landet bliver vi underlagt kulden over flere dage. Det giver rum til både hvidt nedbør og frostklare dage.

”Ugens nedbør er ret begrænset, så selvom vi får frostvejr, vil der næppe være den store chance for decideret snevejr over en længere periode. Solen derimod kan få lov til at komme med input i perioder, hvor skydækket giver plads,” siger Henning Gisselø og fortsætter:

”Det er nogle små og ikke særlige kraftige lavtryk over Nordsøen, som kan kaste lidt sne af sig – særligt over Jylland. Af samme grund vil chancen for sol være størst i de østlige egne.”

Selvom det bliver isnende koldt ugen ud, kommer vinden dog ikke til at markere sig væsentligt.

”Ugen bliver ikke specielt blæsende, så kommer der sne, kommer det til at dale fint,” slutter vagtchefen.

Se i månedsprognosen, om kulden varer ved.

 

Af Marianne Brandt, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 12. januar 2016

Tilmeld dig DMI's ugentlige, elektroniske nyhedsbrev
Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder