twitter google+ facebook

Ny app kan advare ved større ulykker

Klik for at komme direkte til mobilvarsling.dk

En ny app kan advare borgerne via mobilen ved større ulykker og katastrofer. ’Mobilvarsling’ lanceres i dag. 

Med app'en Mobilvarsling kan brugerne nu blive advaret direkte på mobilen ved større ulykker og katastrofer i Danmark. App’en udsender advarsler fra flere myndigheder via en alarmlyd på telefonen og skal være med til at sprede vigtig kriseinformation.

"Med den nye app tager vi nu endnu et skridt mod at få vigtig - og i visse tilfælde livsvigtig - information direkte ud til borgerne i forbindelse med større ulykker og katastrofer herhjemme. Hurtig og relevant kriseinformation til borgerne højner vores allesammens sikkerhed og kan i sidste ende redde menneskeliv," siger forsvarsminister Peter Christensen.

Myndighederne advarer og informerer i forvejen via blandt andet varsler om farligt vejr og beredskabsmeddelelser, pressen, sociale medier og varslingssirener. App’en er altså ikke nødvendig for at blive opdateret under en krisesituation, men giver mulighed for at advare brugeren direkte.

Nemt at sprede budskabet

App’en opfordrer brugeren til at dele relevante advarsler via fx sms eller sociale medier, så budskabet hurtigt kan spredes til familie, venner og bekendte. Beredskabsstyrelsens kommunikationschef, Thomas Dybro Lundorf, fortæller:    

"Mobiltelefonen har ændret vores måde at kommunikere på, og vi har alle meget nemmere ved at nå hurtigt ud til mange mennesker. Det giver nye muligheder for at gøre den enkelte borger til en aktiv del af beredskabet ved ulykker og katastrofer frem for blot en passiv modtager af hjælp og information fra myndighederne."

DMI leverer varsler om farligt vejr til den nye app - og DMI's beredskabschef Knud-Jacob Simonsen er glad for app'en og samarbejdet med de andre myndigheder:

"For DMI handler varsler om at sikre danskerne og deres værdier mod konsekvenserne af potentielt farligt vejr. Denne her app er et super supplement til danskerne, og jeg håber, at rigtig mange danskere bruger den hjemme og på farten."

App’en Mobilvarsling er udviklet af Beredskabsstyrelsen i samarbejde med Vejdirektoratet, Danmarks Meteorologiske Institut og Rigspolitiet og udsender pt. beredskabsmeddelelser fra myndighederne, udvalgte varsler om farligt vejr og særmeldinger om akutte og længerevarende motorvejs- og brospærringer.

Mobilvarsling er gratis og fås til iOS og Android-telefoner. Læs mere på hjemmesiden mobilvarsling.dk.


Kontakt

Forsvarsminister Peter Christensen - via Forsvarsministeriets pressevagt på tlf: 2323 6500

For spørgsmål om udviklingen af Mobilvarsling

Beredskabsstyrelsen - via kommunikationsenheden på tlf: 4590 6000 (omstilling) eller mail: kom@brs.dk

Henvendelser til Vejdirektoratet, DMI og Rigspolitiet

Vejdirektoratet - afdelingsleder Stine Bendsen på tlf: 7244 3030 eller mail: sbd@vd.dk

Danmarks Meteorologiske Institut - beredskabschef Knud-Jacob Simonsen tlf: 3915 7258 eller mail: kjs@dmi.dk

Rigspolitiet - politiinspektør Bjarne Sørensen tlf: 4515 2030

© DMI, 24. februar 2016

Tilmeld dig DMI's ugentlige, elektroniske nyhedsbrev
Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder