twitter google+ facebook

To storme forstyrrer julehyggen på Færøerne

Vi kan godt skyde en hvid pind efter det snedækkede landskab i Danmark den 24., og skal skylden for den misere placeres, så skal vi ud i Nordatlanten. Her er der nemlig gang i den, og det får Færøerne at mærke ikke én men to gange i løbet af julen.

"Det er op til flere lavtryk, som bevæger sig i en bane, der begynder omkring Bermuda, mod nordøst og ender mod nord i nærheden af Svalbard. Lavtrykkene udvikler sig undervejs til stormlavtryk, og når de kommer i nærheden af Færøerne, så er der smæk på dem," siger vagtchef Mogens Rønnebek.

Tidligt den 24. december rammes Færøerne af den første storm, og færingerne skal være vakse, hvis de skal nå at opdage, at vinden aftager lidt juleaften og -nat. Den næste storm rammer nemlig øerne allerede juledag.

Vindprognose for Færøerne den 24. december - ja, de ligger derinde i midten af billedet. Grafik Mogens Rønnebek. Klik for stor version.
Vindprognose for Færøerne den 25. december. Grafik Mogens Rønnebek. Klik for stor version.


"I mellemtiden blæser lavtrykkene lun og fugtig luft op over Nordeuropa og Danmark - og det er jo også meget hyggeligt," slutter vagtchefen.

Af Bjarne Siewertsen

© DMI, 21. december 2016

Tilmeld dig DMI's ugentlige, elektroniske nyhedsbrev
Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder