twitter google+ facebook

Nyheder

30.11.2015
Voldsomt vejr
Niels Hansen

Søndag eftermiddag, aften og nat rasede stormen Gorm over landet. Mandag morgen kategoriserede DMI's klimatologer den på baggrund af vindhastighederne som en 'regional klasse 3'. Det er en af de voldsommere.

28.11.2015
Voldsomt vejr
Marianne Brandt

Blæsevejret, som søndag aften og natten til mandag trækker ind over landet, får så meget fart på, at der lørdag aften varsles om storm med vindstød af orkanstyrke. Med det regulære stormvarsel fra DMI’s vagtchef får systemet også et navn.

28.11.2015
Voldsomt vejr
Kommunikationsgruppen

Søndag aften og natten til mandag er der udsigt til storm med vindstød af orkanstyrke. Hold dig opdateret på dmi.dk, så du kan træffe de nødvendige forholdsregler.

28.11.2015
Hav
Kommunikationsgrupen

DMI's meteorologer varsler forhøjet vandstand flere steder langs den jyske vestkyst og i Limfjorden. Her kan du følge med før, under og efter.

27.11.2015
Vejr
Bjarne Siewertsen

Der er godt gang i lavtryksudviklingen i Atlanterhavet, og der er store temperaturkontraster mellem den usædvanlige kolde luft fra Vestgrønland og det østlige Canada og så den varme subtropiske luft syd for vore breddegrader. Vi holder øje med søndag

27.11.2015
Udenlandsk vejr
Frank Nielsen

Vejret i Middelhavsregionen kan være barsk om vinteren og helt anderledes i forhold til det vejr, vi kender om sommeren. Den kolde luft, der huserede på vore breddegrader sidste weekend er nu nået sydpå, og det giver koldt og vådt vejr i den centrale

27.11.2015
Klima
Christian Lietzen

DMI er videnskabelig rådgiver for den danske delegation på COP21, som ledes af Energistyrelsen. Ud over de politiske forhandlinger foregår der også dialog om den fortsatte forskning i og overvågning af, klimaet og effekterne af den globale

25.11.2015
Klima
Bjarne Siewertsen

Når 2015 er overstået, og vi kigger tilbage på de globale temperaturmålinger, så konstaterer vi formentlig, at 2015 ikke alene var det varmeste år, vi har målt, men at temperaturen også nåede en ny symbolsk grænse: 2015 vil sandsynligvis ende med at

25.11.2015
Klima
Niels Hansen

Om fem dage starter klimatopmødet COP21 i Paris. Men hvad er et klimatopmøde? Hvem deltager? Og hvad vil være et brugbart resultat? Lyt og se med, når DMI's Tina Christensen, Danmarks IPCC kontaktpunkt, forklarer.

24.11.2015
Vejr
Bjarne Siewertsen

Weekendens snevejr gav problemer mange steder - især på Sjælland. Tøvejret er allerede i gang flere steder, men det kan desværre bare være begyndelsen på problemerne, siger klimatolog.

24.11.2015
Vejr
Frank Nielsen

Mandagens kraftige piteraq i Tasiilaq på Sydøstgrønland er ikke kun med til at smelte weekendens sidste sne her i landet, den er også en aktiv spiller i udviklingen af et voldsomt lavtryk i Middelhavet.

23.11.2015
Vejr
Bjarne Siewertsen

Der var dømt præmaturt vintervejr, da DMI’s meteorologer varslede snestorm i efterårets næstsidste weekend. Men vintervejret kom med både slud, sne, frost og blæst.

22.11.2015
Voldsomt vejr
Niels Hansen

DMI varslede lørdag snestorm og kraftigt snefald centreret omkring Midtsjælland. Det kom til at holde stik. I Roskilde tyder private målinger på mindst 60 cm. Men også andre steder gik det hvidt for sig.