twitter google+ facebook

Varm weekend

Med en middeltemperatur hen over weekenden på svedende 10,3 °C, er det i hvert fald ikke vejret, der sørger for julestemningen. Normalt falder døgnmiddel-temperaturen typisk til under 10 °C i løbet af oktober og først midt i april passerer den igen to-cifrede grader.

Atypisk varme

Så den massive varme vi oplever for tiden, er ganske atypisk for årstiden. Ser vi på perioden 2001 og frem til i år, har der blot været 4 dage, hvor middeltemperaturen på landsplan i december har været 10 °C eller mere, nemlig to døgn i 2006 og to døgn i år.

Den danske middeltemperatur lå på varme 10,3 °C hen over weekenden. Grafik Mikael Scharling.

Horsens varmest

Den højeste temperatur der er registreret i weekenden var 13,4 °C i Horsens lige omkring midnat natten til søndag. I hovedparten af landet, bortset fra kystnære egne, blev der målt 12 °C eller mere som det højeste.

Senest Danmark oplevede så varm en december-dag var i 2006, hvor temperaturen nåede op på 14,2 °C. Den højest december-temperatur DMI har observeret nogensinde var 14,5 °C tilbage i 1953.

DMI's målestation registrerede 13,4 °C i to meters højde ved Horsens omkring midnat natten til søndag. Grafik Mikael Scharling

Af klimatolog Mikael Scharling, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 21. december 2015

Tilmeld dig DMI's ugentlige, elektroniske nyhedsbrev
Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder