twitter google+ facebook

Pakketransport i al slags vejr

Den årlige kanetur med gaver til artige børn starter ud i al slags vejr på turen fra Grønland over Færøerne til Danmark.

Koldt men godt flyvevejr i Grønland

Når Julemanden skal pakke kanen med gaver til den 24. december, bliver det iført tykke luffer. Flere steder i Grønland er det meget koldt, bl.a. i  Vestgrønland, hvor der er ned til minus 20 grader. Til gengæld er det stille og stjerneklart vejr, så der bliver ikke problemer med at lette og finde vej, og pakkerne til de grønlandske børn kommer sikkert frem. Men det er om at komme afsted i en fart, for den 25. december, venter en kraftig snestorm i Syd- og Vestgrønland.

Lille julestorm kan påvirke landing og take-off på Færøerne

Straks værre ser det ud for alle de børn, der venter på Julemanden på Færøerne. Her er lagt op til en lille julestorm og hård kost for de mange julepakker. Indpakningen skal både kunne modstå blæst, regn og slud. Og den kraftige vind giver store udfordringer under landing og take-off. Men afsted skal han jo, hvis de danske børn også skal have gaver i år. Og i Danmark venter der julemanden en helt anden slags vejr.

Regn giver risiko for våde pakker i Danmark

Hvor Grønland ligger dybt inde i den kolde polare luft og Færøerne midt i kampzonen mellem kulden og varmen over Nordvesteuropa, så ser det danske juleaftensvejr i år ud til at ligge til den lune side med 7 til 9 grader. Samtidig er der regn og blæst på vej ind over Danmark vestfra. Så hvis pakkerne skal afleveres i tørvejr, får Julemanden travlt. Pakkerne skal afleveres først i Jylland, hvorefter der skal fart i kanen videre til børnene længere øst på i Danmark, inden regnen når de østlige egne sidst på aftenen.

 

Vi ønsker Julemanden en god tur! Grafik Frank Nielsen.

Af meteorolog Frank Nielsen, kommunikation@dmi.dk

Redaktion Christian Lietzen

© DMI, 22. december 2015

Tilmeld dig DMI's ugentlige, elektroniske nyhedsbrev
Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder