twitter google+ facebook

På den anden ende - fyrværkeri Down Under

Kollega Ulrik Ankjær Borch er på den anden ende - af kloden. Han ferierer, men som alle os andre vejrnørder er han naturligvis altid klar med kamera og en god historie, når vejret er til det. Og det var det 9. december i Sydney, Australien. Nyd hans og konens imponerende billeder. Vi giver Ulrik ordet:

"Solen er nu gået ned, men vi har lige haft en super vejroplevelse her Down Under.

Eftermiddagen igennem fulgte vi i behageligt vejr med i, at tordenskyerne langsomt tårnede sig op i området. Da de kom tættere på den centrale del af Sydney, hvor vi bor, blev himlen mørk, luftfugtigheden steg til tæt på 100 %, og vinden tog til.

Foto Ulrik Ankjær Borch. Klik for forstørrelse.

Og så kom regnen.

Kraftig regn iblandet hagl i en størrelse, som vi aldrig ser i Danmark, blev en hørbar oplevelse på hotellets vinduer, som virkeligt måtte holde for.

Da uvejret var drevet over os, fik vi udsyn over tordenvejret, og det lykkedes at få et billede med Operahuset og Harbour Bridge sammen med et lyn. Det er jeg ret godt tilfreds med.

Foto Ulrik Ankjær Borch. Klik for forstørrelse.
Satellitbillede fra det australske meteorologiske institut, hvor Ulriks uvejr over Sydney kan ses.


Da uvejret og dets naturlige fyrværkeri var overstået, viste det sig, at vi skulle se mere fyrværkeri. Lige neden for hotellet – i bugten – begynder et skib at affyre lange salver af fyrværkeri af for ligesom at sige ’se, vi kan også’."

Foto Michala Borch. Klik for forstørrelse

Af Ulrik Ankjær Borch

Redaktion Bjarne Siewertsen, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 9. december 2015

Tilmeld dig DMI's ugentlige, elektroniske nyhedsbrev
Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder