twitter google+ facebook

Decemberprognose: Ingen solstrålehistorie

Hver tirsdag opdaterer langtidsmeteorologen DMI's månedsprognose. Heller ikke denne gang er der udsigt til hverken hvid jul eller varme solstråler, men derimod mildt, blæsende og vådt vejr.

Samlet set kommer temperaturen de næste fire uger til at ligge omkring 3 grader over normalen. Nogle steder får vi endda op imod det dobbelte af normal nedbør, der primært vil falde som regn. De områder, hvor vinden allerede har haft godt fat - særligt i det nordjyske - kan være i farezonen igen, både når det gælder storm og forhøjet vandstand.  

Ifølge langtidsmeteorologen får hverken Solen eller det hvide element lov til at stortrives i julemåneden i år. Her solopgang i Kulepile på Langeland 2. juledag 2014. Foto Peter Ryom

”Kalendervinteren har taget en meget mild og blæsende start, og foreløbig er der ikke meget, der tyder på, at dette ændres, eller at vi får en hvid jul. Resten af julemåneden vil vi derfor fortsat generelt få mildt, blæsende og vådt vejr,” lyder det fra tirsdagens langtidsmeteorolog Steen Hermansen.

Der er altså ikke tegn på vinterhvid i prognosen, men hvad med sollys - vil vi i det mindste få lov til at nyde nogle varmende solstråler? Heller ikke her er der meget at hente ved langtidsmeteorologen.

"Ja, så bliver det i hvert fald ikke på disse breddegrader. Solen bliver højest sandsynligt en sjælden gæst, så den bør nydes i fulde drag, når den endelig beslutter sig for at vise sit sande ansigt ved sjældne lejligheder,” slutter Steen Hermansen. 

Læs hele Steen Hermansens månedsprognose.

Af Marianne Brandt, kommunikation@dmi.dk

© DMI 8. december 2015

Tilmeld dig DMI's ugentlige, elektroniske nyhedsbrev
Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder