twitter google+ facebook

Lørdagslavtryk leverer regn og blæst

De store temperaturforskelle, som der i øjeblikket findes hen over Europa, giver potentielt risiko for udvikling af temmelig voldsomt vejr. De seneste prognoser viser, at der i morgen lørdag passerer et ret kraftigt lavtryk op over Danmark fra sydvest. Der står derfor kraftig regn og senere blæsevejr på programmet ovenikøbet med temperaturer, der deler landet i to. 

DMI har derfor udsendt varsel om kraftig regn, og der vil også være risiko for lokale skybrud. Detaljer om varslingsområder og nedbørmængder kan ses øverst på siden, hvor vagtchefen opdaterer løbende.

Lavtrykket ligger fredag formiddag den 24. juli 2015 lige vest for Bretagne bevæger sig mod nordøst i retning af Danmark. Grafik Thyge Rasmussen

Lørdagens lavtryk sender en varmfront op over landet fra sydvest, og den giver en del regn, som starter i nat over den sydvestlige del af landet og breder sig til resten af landet om formiddagen. Regnen kan stedvis være kraftig og ledsaget af torden.

Lørdag eftermiddag fortsætter regnvejret i den nordlige og vestlige del af Jylland, hvor temperaturen ikke kommer over 13-14 grader, mens vejret en overgang klarer op med lidt solskin i resten af landet med temperaturstigninger til over 20 grader.

På temperaturkortet nedenfor kan du se, hvordan Danmark deles i to på lørdag. Bemærk at lige sydøst for landet når temperaturen langt over 30 grader. 

Temperaturforskelle deler landet i to lørdag den 25. juli 2015. Grafik Thyge Rasmussen
Er man glad for det våde element. Ja, så får man chancen på lørdag, hvor et ret kraftigt lavtryk passerer Danmark fra sydvest.

Blæst ledsager runde to 

Opklaringen er dog kun en stakket frist, for i løbet af eftermiddagen og aftenen kommer regnen og bygerne tilbage til hele landet. Bygerne kan være kraftige og med torden, og tilmed begynder det også at blæse op fra nordvest. Om aftenen og natten til søndag blæser det op til kuling fra vest og nordvest, med kraftige vindstød, som særligt ved Østersøen lokalt kan nå stormstyrke.  

På søndag fortsætter blæsevejret med op til kuling fra vest og nordvest, men vinden lægger sig dog i løbet af eftermiddagen. Vejret bliver stort set tørt, og som dagen skrider frem træder Solen mere og mere frem. Det bliver dog ikke til mere end 15 og 20 grader - lunest i den sydlige del af landet. 

Af Thyge Rasmussen

Redaktion Marianne Brandt, kommunikation@dmi.dk

DMI, 23. juli 2015 - opdateret den 24. juli

Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder