twitter google+ facebook

Nyheder

11.12.2014
Vejr
Bjarne Siewertsen

Lavtrykket, som fredag eftermiddag og aften trækker ind over landet fra vest, kan komme til at virke voldsomt, fordi det både indeholder megen vind, megen regn og stedvis måske endda tøsne eller hagl. Men hver for sig er lavtrykkets elementer kun

11.12.2014
Vejr
Michella Rasmussen

Brian Rostgaard Andersen oplevede en højest usædvanlig situation torsdag formiddag, da han blev bombarderet med døde gæs. Et tordenvejr var på vej hen over Tønder, hvor en flok flyvende gæs ramlede ind i et lyn.

09.12.2014
Vejr
Bjarne Siewertsen

Der er åbnet for vestenvinden, og i de kommende dage sætter lavtrykspassagerne sit præg på i særdeleshed det vestlige og nordlige Jylland og som ugen slutter måske store dele af landet.

03.12.2014
Klima
Marianne Brandt

2014 er godt på vej til at blive et af de varmeste, hvis ikke det varmeste nogensinde. Sådan lyder meldingen fra FN's verdensorganisation for vejr og klima, WMO, som hvert år under klimatopmødet udsender årets foreløbige status for vejr og klima.

02.12.2014
Klima
Marianne Brandt

Danmark står over for at stige i graderne. Antallet af hedebølgedage tredobler, og vi får flere og længere tørkeperioder. Det er nogle af budskaberne i rapporten 'Fremtidige klimaforandringer i Danmark'. Konsekvenserne kan blive øget behov for

01.12.2014
Klima
Tina Christensen

Det årlige klimaforhandlingstopmøde finder sted i Lima, Peru, de kommende to uger, og da mødet er nummer 20 i rækken, så bærer det navnet COP20. Årets møde vil i høj grad bære præg af forberedelse frem med næste års møde i Paris, hvor parterne efter

01.12.2014
Vejr
Niels Hansen

Selv om november sluttede råkold, så endte den samlet på lune 7,5°C. Det er en tangering af Danmarks 3. varmeste udgave af den sidste efterårsmåned fra 1953.

01.12.2014
Vejr
Henrik Vedel & Niels Hansen

Vejret de kommende dage byder på ekstra hårde forhold for Danmarks cyklister, selv om vinteren endnu ikke er brudt rigtigt ud. Det bliver koldt, og kold luft yder ekstra modstand.

28.11.2014
Færøerne
Marianne Brandt

Færøerne iklædes sneklædte fjeldtoppe præcis som julemåneden starter. Det vil dog kun være i de højere luftlag, at sneen lægger sig. Den Nordatlantiske strøm lægger nemlig en dæmper på sneglæden ved havniveau.

27.11.2014
Klima
Niels Hansen

Siden år 2000 er en stor del af energien fra den globale opvarmning endt i dybhavet. Måske ændrer det sig nu, hvor varmen i højere grad ender i den overfladenære del af verdenshavet. Det er dårligt nyt for atmosfæren, som følger havoverfladens

26.11.2014
Satellitter
Bjarne Siewertsen

Europas næste generation af meteorologiske satellitter fik i denne uge grønt lys, da den europæiske organisation for meteorologiske satellitter, EUMETSAT, vedtog det såkaldte EPS/MetOp Second Generation-program.