twitter google+ facebook

Nyheder

28.10.2013
Voldsomt vejr
Bjarne Siewertsen

Når et vejrsystem marcherer mod Danmark, så kan det som regel følges flere dage i forvejen i DMI's prognoseprodukter. Det er i hvert fald tilfældet med mandagens storm, som blandt andet kan følges på 'Vejrkort' og 'Havprognoser'.

28.10.2013
Voldsomt vejr
Bjarne Siewertsen

Et stormlavtryk på vej over Nordsøen når mandag eftermiddag frem til Danmarks vest med mulighed for kortvarig, intens fuld orkan langs den jyske vestkyst. Forinden har de kraftige vinde ramt England og Frankrig natten og morgenen til mandag.

26.10.2013
Fra vores egen verden
Niels Hansen

Natten til søndag den 27. oktober 2013 stiller Danmark tilbage til normaltid. Det samme gør stort set resten af Europa.

24.10.2013
Voldsomt vejr
Bjarne Siewertsen

Et nordøstgående lavtryk vil sent mandag og natten til tirsdag sandsynligvis forårsage kraftig blæst og måske endda storm over visse dele af Danmark.

23.10.2013
Himlen
Michella Rasmussen

Natten til lørdag d. 19. oktober 2013 kunne man se en halvskyggemåneformørkelse fra Danmark. Desværre var den svær at se med det blotte øje, men heldigvis fik Michael Stoltze fanget den med sit kamera.

19.10.2013
Vejr
Niels Hansen

Kurt Winkler er den eneste med en ordentlig undskyldning for sine efterårsglimt - han vidste nemlig ikke, at vi ikke havde en serie af det navn.

18.10.2013
Vejr
Bjarne Siewertsen

Føret er endnu herligt frostfrit, men de kommende nætter kan byde på lokal frost på forruden eller glat føre fra første færd. Derfor er DMI igen i år klar med glatføreobservationer og glatføreprognoser som sædvanligt i samarbejde med Vejdirektoratet

17.10.2013
Himlen
Michella Rasmussen

Natten mellem fredag og lørdag er det tid til årets anden måneformørkelse, som er synlig fra Danmark. Det er en halvskyggemåneformørkelse. Observationsforholdene bliver gode, men det bliver koldt, så husk en varm jakke.

17.10.2013
Vejr
Niels Hansen

Hvis jeg ikke har sagt det før, så lad mig gentage det én gang til: Vi har ikke en serie, der hedder 'efterårsglimt'. Men det på plads, så velkommen til Fyn i Birgit Lorenzens optik.

16.10.2013
Fra vores egen verden
Michella Rasmussen

DMI's kundeservice modtager rigtig mange spørgsmål fra nysgerrige sjæle hver uge, og derfor er der kommet en 'Spørgsmål og svar'-side, hvor de hyppigste spørgsmål er blevet samlet.

16.10.2013
Skæve
Niels Hansen

...vi har stadig ikke en serie, der hedder 'efterårsglimt'! Men når læserne sender billeder som disse, skal man være en padde for at stille sig på bagbenene...