twitter google+ facebook

Majfrost i Syd- og Sønderjylland

"Kom, maj, du søde milde! Gør skoven atter grøn, og lad ved bæk og kilde violen blomstre skøn"*. Kalenderen siger maj måned, det er forårstid, og frostvejr er bestemt ikke det, der optager vores tanker mest.

Men vejret er ligeglad med, hvad kalenderen siger. Hvad enten vi vil det eller ej, er frostvejret i disse dage ikke til at komme uden om. 

I de tidlige morgentimer den 2. maj oplevede Flyvestation Skrydstrup i Syd- og Sønderjylland endnu engang frostvejr. Denne gang med minus 4,5°C i de tidlige morgentimer.

Temperaturen var nede på minus 4,5°C i de tidlige morgentimer den 2. maj 2013 ved Flyvestation Skrydstrup i Syd- og Sønderjylland.

Majfrost er normalt

"Frost i starten af maj er helt normalt", forklarer klimatolog Mikael Scharling. "Faktisk ville det være mere unormalt, hvis der ikke forekommer frost i maj, og vi skal helt tilbage til 1895 for at finde en frostfri maj", slutter han. 

Sne i maj

Vi skal hele 22 år tilbage i tiden, til 1991, for at finde en koldere maj morgen i Danmark. Dengang nåede temperaturen ned på minus 6,0°C.

Rekorden for den koldeste maj faldt i år 1900 med minus 8°C, hvor der endda også lokalt faldt sne så sent som den 19. maj.

Se udsigten for din region

Nattefrosten kigger forbi igen natten til fredag. Se hvor meget i dit lokalområde under Regionaludsigten.  

Tilmeld dig DMI's elektroniske nyhedsbrev
Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder