twitter google+ facebook

DMI's direktørpost skifter tilbage

Den 1. august vender Lars Prahm tilbage til posten som direktør for DMI efter syv år som øverste chef for Europas meteorologiske satellitter.

Den 1. august 2011 vender civilingeniør og dr. scient. i meteorologi Lars Prahm tilbage til direktørstillingen på DMI. Lars var i første omgang direktør for DMI fra 1987 og frem til 2004.

Siden sommeren 2004 har DMI's direktør heddet Peter Aakjær. Peter, som er ph.d. i meteorologi fra Københavns Universitet, genindtræder med Lars Prahms tilbagekomst, som vicedirektør for DMI. Stillingen som vicedirektør har stået tom de seneste syv år.

Peter Aakjær
Peter Aakjær
Lars Prahm
Lars Prahm

Lars Prahm valgte i 2004 at tage orlov fra DMI for at takke "ja" til en post som generaldirektør i den europæiske meteorologiske satellitorganisation EUMETSAT. Hos EUMETSAT fik Lars blandt andet ansvaret for 400 medarbejdere og et årligt budget svarende til 2,5 milliarder kroner.

EUMETSAT, der styrer satellitterne fra Darmstadt i Tyskland, er grundlagt af 16 europæiske nationer i 1986. Siden er antallet af lande vokset til foreløbigt 26 og flere nye lande er på vej. Danmark har været medlem af EUMETSAT siden oprettelsen.

Af Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk
© DMI, 27. juli 2011.

Tilmeld dig DMI's ugentlige, elektroniske nyhedsbrev
Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder