twitter google+ facebook

Indian summer - sommerfornemmelser i farvernes efterår

Ikke så snart er den rigtige sommer gået på hæld, før der hviskes i krogene om muligheden for 'Indian Summer'. Men hvad er Indian Summer egentlig?

Først og fremmest, så findes der ikke en accepteret, officiel meteorologisk definition - og dermed ingen vandtætte kriterier for Indian Summer. Det forhold er ophav til en del forvirring. For når der ikke kan opstilles faste grænser for Indian Summer, så kan alle ret beset blåstemple deres egen version af fænomenet.

Centralt for Indian Summer er dog, at træerne i et større omfang bør være iklædt efterårsfarver. Er de ikke det, så taler de fleste vejrkendere om sensommer i stedet.

Andre faktorer, der underbygger fornemmelsen af Indian Summer, er lavtstående sol på en overvejende blå himmel, næsten vindstille og gerne lidt dis i luften.

Rent temperaturmæssigt skal vi helst op omkring de 18-20°C; men det handler mere om ’den følte temperatur’ end om, hvad termometeret rent faktisk viser. Luner solen, og er vinden svag nok til, at man kan gå i korte ærmer, så er det godt nok for de fleste.

Foto Claus Kern-Hansen

Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder