twitter google+ facebook

The Day after Tomorrow - vejrfænomenerne under lup

Sønnen i filmen - Sam Hall - får en god gang skomagerdrenge i nakken under sit besøg i New York. Foto fra filmen. © 2004 Twentieth Century Fox.

Dmi.dk har kigget på The Day after Tomorrow. Filmen er sprængfyldt med vilde, visuelle vejrfænomener; som vi i dette tema sætter under meteorologisk lup. Hvad er fup og hvad er fakta?

Den 28. maj 2004 var der verdenspremiere på filmen The Day after Tomorrow. Der er tale om en klassisk science fiction historie - tilsat visuelle effekter, der kun kan skabes med vor tids overflod af computerkraft.

Filmen er fyldt med vejrkatastrofer fra hele kloden: Hagl på størrelse med grapefrugter hamrer ned over Tokyo, Orkaner af hidtil usete vindstyrker hærger Hawaii og altødelæggende tornadoer pisker gennem Los Angeles.

Stiller man skarpt på de enkelte scener med en meteorologs viden; så er der imidlertid ikke megen saglig substans i hverken klimaets opførsel eller de vejrfænomener, som i hastigt tempo raser hen over skærmen.

Dmi.dk sætter nu vejrfænomenerne i The Day after Tomorrow under lup. Hvad er fup og hvad er fakta? Du finder de forskellige emner, vi har set på øverst til højre på denne side.

Vær opmærksom på at du - hvis du læser videre - risikerer at få afsløret dele af historien.

Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder