twitter google+ facebook

Farvandsudsigter

Søndag den 26. marts 2017.

Der er kulingvarsel for Timmiarmiut, Nunap Isuata Kangia, Nunap Isuata Kitaa, Nunarsuit og Narsalik. Der er risiko for overisning for Kangikajik, Aputiteeq, Meqquitsoq og Kulusuk.

Oversigt 12 utc.

Et højtryk, 1020 hPa, over Daneborg bevæger sig lidt mod syd og forstærkes lidt. Et lavtryk, 1008 hPa, over Danmarksstrædet ligger næsten stille og svækkes, og en tilhørende front giver stedvis sne til farvandene Kangikajik og Daneborg. Et mindre lavtryk, 1006 hPa, i den sydlige del af Kulusuk ligger næsten stille og svækkes. Et lavtryksområde, 1000 hPa, mellem Labrador og Sydgrønland ligger næsten stille og svækkes langsomt, og giver stedvis sne eller slud- eller snebyger til de sydlige og sydvestlige farvande. Ret kold og klar luft befinder sig over de nordvestlige farvande.

Udsigter, der gælder til den 27. marts 12 utc. Udsendt kl. 11.40 utc.

Daneborg

Nord 5 til 10 m/s. God sigt. I aften nord 5 til 10 m/s. Og i den nordvestlige del skiftende under 5 m/s. God sigt. I nat i den vestlige del skiftende under 5 m/s. Og i den østlige del nord 3 til 8 m/s. Meget ringe til god sigt. I morgen tidlig skiftende under 5 m/s. Meget ringe sigt.

Polaris og tyk vinteris i nordlige og vestlige del. Enkelte isbjerge og skosser i hele området.

Kangikajik

Nordøst 7 til 12 m/s. Moderat sigt. I morgen tidlig nordøst 1 til 6 m/s. Og i den nordvestlige del skiftende under 5 m/s. God sigt.

Signifikant bølgehøjde: 3,5 m. Dønning: 3,5 m.

Polaris og tyk vinteris i vestlige del. Spredte isbjerge og skosser i vestlige del langs kysten, ellers enkelte isbjerge og skosser.

Aputiteeq

I den vestlige del nordøst 6 til 11 m/s. Og i den østlige del sydvest 5 til 10 m/s. Moderat til god sigt. I morgen tidlig nordøst 1 til 6 m/s. Meget ringe sigt.

Signifikant bølgehøjde: 3,5 m. Dønning: 3,5 m.

Polaris og tyk vinteris i vestlige del. Spredte isbjerge og skosser i vestlige del langs kysten, ellers enkelte isbjerge og skosser.

Kulusuk

Sydvest 7 til 12 m/s. God sigt. I aften sydvest 5 til 10 m/s. Og i den sydvestlige del skiftende under 5 m/s. God sigt. I nat i den vestlige del skiftende under 5 m/s. Og i den østlige del sydvest 3 til 8 m/s. God sigt. I morgen tidlig nordøst 4 til 9 m/s. God sigt.

Signifikant bølgehøjde: 3 m. Dønning: 2,5 m.

Polaris og tyk vinteris i vestligste del. Spredte isbjerge og skosser i vestlige del langs kysten, ellers enkelte isbjerge og skosser.

Timmiarmiut

Sydvest 6 til 11 m/s. God sigt. I aften sydvest 4 til 9 m/s. Og i den nordvestlige del skiftende under 5 m/s. God sigt. I nat nord 8 til 13 m/s. Og i den sydøstlige del sydøst 4 til 9 m/s. God sigt. I morgen tidlig kuling fra nordøst 13 til 18 m/s. God sigt.

Signifikant bølgehøjde: 3 m. Dønning: 2,5 m.

Polaris og tyk vinteris i vestligste del. Spredte isbjerge og skosser i vestlige del, ellers enkelte isbjerge og skosser.

Nunap Isuata Kangia

Syd 8 til 13 m/s. God sigt. I morgen tidlig kuling fra nordøst 13 til 18 m/s. God sigt.

Signifikant bølgehøjde: 3,5 m. Dønning: 2,5 m.

Bælter af polaris og tyk vinteris i nordvestlige del. Spredte isbjerge og skosser i hele området.

Nunap Isuata Kitaa

Kuling fra nordøst 10 til 15 m/s. God sigt.

Signifikant bølgehøjde: 3,5 m. Dønning: 3 m.

Bælter af polaris og tyk vinteris i nordøstlige del. Enkelte isbjerge og skosser i hele området.

Nunarsuit

Kuling fra øst 12 til 17 m/s. Ringe sigt.

Signifikant bølgehøjde: 3,5 m. Dønning: 3 m.

Enkelte isbjerge og skosser i hele området.

Narsalik

Kuling fra øst 11 til 16 m/s. God sigt. I aften kuling fra øst 13 til 18 m/s. Og i den nordøstlige del øst 4 til 9 m/s. God sigt. I nat og i morgen tidlig kuling fra øst 13 til 18 m/s. Moderat sigt.

Signifikant bølgehøjde: 3,5 m. Dønning: 2,5 m.

Enkelte isbjerge og skosser.

Meqquitsoq

Nord 7 til 12 m/s. God sigt.

Signifikant bølgehøjde: 3 m. Dønning: 2 m.

Tyk vinteris og middel vinteris i nordvestlige del. Enkelte isbjerge og skosser i hele området.

Attu

Nord 8 til 13 m/s. Ringe sigt.

Tyk vinteris og middel vinteris i hele området, dog områder med åbent vand i sydøstlige del langs kysten. Enkelte isbjerge og skosser i hele området.

Uiffaq

Nordvest 2 til 7 m/s. Meget ringe sigt.

Tyk vinteris og middel vinteris i hele området. Mange isbjerge og skosser i nordøstlige del, ellers spredte isbjerge og skosser.

Qimusseriarsuaq

Skiftende under 5 m/s. Meget ringe sigt.

Tyk vinteris og middel vinteris i hele området. Mange isbjerge og skosser i østlige del langs kysten, ellers enkelte isbjerge og skosser.

Kiatak

Syd 3 til 8 m/s. Ringe sigt.

Middel vinteris og tynd vinteris i hele området. Mange isbjerge og skosser i østlige del langs kysten, ellers enkelte isbjerge og skosser.