twitter google+ facebook

5 daga forsøgn

Søndag den 20. august 2017, udsendt kl. 09.15 UTC.

Femdøgnsudsigt for Færøerne fra Danmarks Meteorologiske Institut

Oversigt

Et lavtryk lige vest for Bergen bevæger sig mod sydøst under opfyldning. Køligere luft med enkelte byger strømmer ned over Færøerne fra nord og nordvest. I den kommende uge bevæger et højtryk sig ned over Færøerne nordfra, mens et lavtryk bevæger sig op mod de Britiske Øer fra sydvest og en tilhørende front prøver at komme op over Øerne sydfra.

Udsigt, der gælder til mandag morgen:
Let til frisk vind fra nordvest, 5 til 10 m/s, der aftager og bliver svag til jævn, 2 til 7 m/s. Enkelte byger med lidt sol ind i mellem, og temp. mellem 10 og 13 grader. I aften aftager vinden yderligere og bliver om natten svag til let omkring nordvest, 2 til 5 m/s. Mest tørt og til dels klart, med temp. ned mellem 5 og 10 grader.

Mandag:
Svag til let vind fra nord og nordvest, under 5 m/s. Mest tørt med lidt eller nogen sol, og temp. på 11 til 13 grader. Om natten svag til let vind fra nordøst og øst, under 5 m/s. Tørt og til dels klart, med temp. ned mellem 6 og 10 grader.

Tirsdag:
Vinden tiltager til svag til jævn fra øst, 2 til 7 m/s. Tørt med nogen eller en del sol, men om natten bliver det mere skyet. Temp. døgnet rundt mellem 9 og 13 grader.

Onsdag:
Vinden tiltager og bliver let til frisk fra øst, 5 til 10 m/s, stedvis op til hård vind, 13 m/s. Tørt med lidt sol, men om natten skyet og måske lidt regn mod syd. Temp. døgnet rundt mellem 8 og 12 grader.

Torsdag:
Let til frisk vind fra øst og nordøst, 5 til 10 m/s. Først skyet og stedvis lidt regn, men efterhånden klarer det noget op med kun enkelte byger. Dagtemp. mellem 10 og 12 grader, og om natten ned mellem 6 og 10 grader.

Fredag:
Svag til jævn vind fra øst og nordøst, under 5 m/s. Lidt eller nogen sol i ny og næ, men mest tørt. Temp. døgnet rundt mellem 8 og 13 grader.