twitter google+ facebook

5 daga forsøgn

Torsdag 14. december 2017, udsendt kl. 22.35 UTC.

Femdøgnsudsigt for Færøerne fra Danmarks Meteorologiske Institut

Oversigt

Et lavtryk, sydøst for Færøerne, bevæger sig videre mod sydøst og kold luft med vinterlige byger strømmer efterhånden ned over Færøerne nordfra. Lørdag passerer en højtryksryg Færøerne vestfra og stabiliserer en overgang vejret. Natten til søndag passerer et frontsystem Færøerne vestfra, efterfulgt af lunere luft fra sydvest.

Lørdag morgen:
Jævn til hård vind fra nord, 8 til 13 m/s, der gradvist aftager og til natten bliver svag til jævn, 2 til 7 m/s. Vekslende skydække med byger, efterhånden mest som slud eller sne. Temp. mellem frysepunktet og 3 graders varme, om natten ned til 3 graders frost.

Lørdag:
Svag til jævn nordlig vind, 2 til 7 m/s, der aftager og bliver svag til let og drejer til vest og sydvest, 2 til 5 m/s. Først på dagen endnu enkelte snebyger, ellers bliver det tørt, men mest skyet. Temp. mellem frysepunktet og 5 graders varme. Om aftenen tiltager vinden fra syd og bliver om natten jævn til hård fra syd og sydvest, 8 til 13 m/s. Det bliver skyet med udbredt regn vestfra, der måske kan starte som slud. Temp. stiger til mellem 5 og 8 graders varme.

Søndag:
Jævn til hård vind fra syd og sydvest, 8 til 13 m/s, der drejer til vest og nordvest og en overgang tiltager op til kuling, ca. 15 m/s. Først overskyet med regn, men efterhånden opklaring vestfra med lidt eller nogen sol og kun enkelte byger. Om natten drejer vinden mod sydvest og bliver let til frisk, 5 til 10 m/s. Tørt, men mest skyet. Temp. hele døgnet mellem 3 og 8 grader.

Mandag:
Let til frisk vind fra sydvest, 5 til 10 m/s, der tiltager og bliver jævn til hård, 8 til 13 m/s, om natten frisk vind til kuling, 10 til 15 m/s. Overskyet og til tider regn samt efterhånden diset vejr. Temp. stiger til mellem 8 og 10 grader.

Tirsdag:
Frisk vind til kuling fra sydvest, 10 til 15 m/s, der en overgang aftager til let til frisk, 5 til 10 m/s. Skyet og og diset med regn af og til, men fra sidst på dagen klarer det op vestfra med vekslende skydække og enkelte byger. Dagtemp. omkring 10 grader, men om natten faldende til mellem 3 og 7 grader.

Onsdag:
Frisk vind til kuling fra sydvest, 10 til 15 m/s. Vekslende skydække med byger, der efterhånden kan være med slud. Dagtemp. mellem 5 og 8 grader, om natten ned omkring 4 grader.