twitter google+ facebook

5 daga forsøgn

Mandag den 15. oktober 2018, udsendt kl. 20.45 UTC

Femdøgnsudsigt for Færøerne fra Danmarks Meteorologiske Institut

Oversigt

Et kraftigt lavtryk sydvest for Island bevæger sig mod nordøst i en bane vest om Færøerne. De tilhørende fronter med regn og blæst bevæger sig ind over Færøerne fra sydvest, og efterfølges tirsdag eftermiddag af en vestlig luftstrøm med byger. Fra sent torsdag nærmer nye fronter sig Færøerne vestfra.

Udsigt, der gælder til onsdag morgen:
Jævn til hård vind omkring syd, 8 ril 13 m/s, der langsomt tiltager og sidst på natten kuling til hård kuling fra syd og sydøst, 15 til 20 m/s, med vindstød op til stormstyrke, 25 m/s. Mest skyet med byger, tirsdag overskyet og efterhånden kommer der mere vedvarrende regn. Tirsdag eftermiddag omslag til hård vind til hård kuling fra syd og sydvest, 13 til 20 m/s, fortsat med vindstød af stormstyrke, 25 m/s. Byger af og til, men også lidt sol ind i mellem. Om natten frisk vind til kuling omkring sydvest, 10 til 15 m/s. Vekslende skydække med enkelte byger. Temp. i hele perioden mellem 6 og 10 grader.

Onsdag:
Frisk vind til kuling fra sydvest og vest, 10 til 15 m/s, der om natten efterhånden aftager og bliver let til frisk, 5 til 10 m/s. Vekslende skydække med enkelte byger. Temp. hele døgnet mellem 7 og 10 grader.

Torsdag:
Jævn til hård vind fra vest, 8 til 13 m/s, der drejer til sydvest og syd og om natten frisk vind til kuling, 10 til 15 m/s. I dagtimerne tørt med lidt sol, om aftenen og natten skyet og efterhånden kommer der regn. Temp. hele døgnet mellem 7 og 10 grader.

Fredag:
Frisk vind til kuling omkring syd, 10 til 15 m/s, der drejer til sydvest og vest og bliver jævn til hård, 8 til 13 m/s. Først skyet ned regn, senere vekslende skydække og byger. Temp. hele døgnet mellem 7 og 10 grader.

Lørdag:
Frisk vind til kuling fra syd og sydvest, 10 til 15 m/s, der drejer til sydvest og vest. Først skyet med regn, senere vekslende skydække og byger. Temp. hele døgnet mellem 7 og 10 grader.

Søndag:
Frisk vind til kuling omkring vest, 10 til 15 m/s. Vekslende skydække med byger. Temp. mellem 5 og 8 grader.