twitter google+ facebook

5 daga forsøgn

Fredag den 20. oktober 2017, udsendt kl. 10.40 UTC.

Femdøgnsudsigt for Færøerne fra Danmarks Meteorologiske Institut

Oversigt

En frontzone passerer Færøerne i løbet af dagen. Et lavtryk trækker hen over De Britiske Øer mod øst og en tilhørende front med regn passerer Færøerne sydfra i løbet af lørdagen. Søndagen byder forbigående på roligt og ret pænt vejr, men efter weekenden fortsætter den ustadige vejrtype med flere fronter der nærmer sig Færøerne fra sydvest.

Udsigt, der gælder til lørdag morgen:
Svag til jævn vind fra sydøst og øst, 3 til 8 m/s, senere drejende til nordvest og tiltagende til let til frisk vind, 5 til 10 m/s. Først overskyet med regn, men i løbet af dagen tørt vejr og opklaring fra nordvest. Dagtemp. omkring 10 grader. I nat tiltager vinden til jævn til hård vind fra øst og sydøst, 8 til 13 m/s. Efterhånden mere skyet og sidst på natten stedvis lidt regn. Temp. ned mellem 4 og 9 grader.

Lørdag:
Jævn til hård vind fra øst og sydøst, 8 til 13 m/s, der i løbet af aftenen og natten aftager til let til frisk vind, 5 til 10 m/s. Mest skyet og perioder med regn, om natten mest tørt og til dels klart vejr. Temp. hele døgnet mellem 9 og 12 grader.

Søndag:
Jævn til hård sydøstlig vind, 8 til 13 m/s. Tørt vejr med nogen sol, til natten efterhånden mere skyet fra sydvest. Temp. hele døgnet rundt mellem 8 og 12 grader.

Mandag:
Jævn til hård sydøstlig vind, 8 til 13 m/s, som langsomt drejer mod syd og om natten aftager og bliver let til frisk, 5 til 10 m/s. Skyet og regn fra sydvest, om natten efterhånden spredte byger og til dels klart vejr. Temp hele døgnet omkring 10 grader.

Tirsdag:
Let til frisk vind omkring syd, 5 til 10 m/s. Vekslende skydække med enkelte byger og temp mellem 7 og 11 grader.

Onsdag:
Vekslende skydække med enkelte byger og temp mellem 7 og 11 grader.