twitter google+ facebook

5 daga forsøgn

Mandag den 21. januar 2019, udsendt kl. 22.10 UTC

Femdøgnsudsigt for Færøerne fra Danmarks Meteorologiske Institut

Oversigt

Et lavtryk ved Island ligger næsten stille og svækkes. En tilhørende frontzone med regn lige øst for Færøerne bevæger sig langsomt mod øst. Tirsdag aften bevæger et lavtryk nordøst for Skotland at bevæge sig mod nordvest, senere vest og ventes onsdag at ligge tæt på Færøerne og svækkes. Torsdag og fredag ventes et nyt lavtryk at bevæge sig fra Danmarksstrædet mod øst og de tilhørende fronter med regn og blæst vil efterhånden nå Færøerne vestfra. I næste weekend ligger et lavtryk mellem Færøerne og Norge, og dette giver en kold og kraftig nordlig luftstrøm med snebyger til Færøerne.

Udsigt, der gælder til onsdag morgen:
Svag til jævn vind omkring sydvest, 3 til 8 m/s, i aften og i nat i perioder op til frisk vind, 10 m/s, fra tirsdag eftermiddag vind fra skiftende retninger. Vekslende skydække med sne-, slud- og regnbyger, tirsdag mest tørt og perioder med lidt eller nogen sol. Om natten let til frisk fra nord og nordvest. Mest skyet og mulighed for lidt regn eller slud. Temp. hele perioden mellem frysepunktet og 4 graders varme

Onsdag:
Let til frisk vind fra nord og nordvest, 5 til 10 m/s, stedvis hård vind, 13 m/s, der drejer omkring vest. Vekslende skydække med regn- eller sludbyger. Temp. hele døgnet mellem 2 og 5 graders varme.

Torsdag:
Svag til jævn vind omkring vest, 3 til 8 m/s, stedvis frisk vind, 10 m/s, der senere drejer omkring syd. Vekslende skydække med byger. Om aftenen og natten tiltager vinden til jævn til hård fra syd, 8 til 13 m/s, stedvis kuling, 15 m/s, og drejer senere omkring vest og aftager lidt. Skyet og efterhånden regn. Temp. hele døgnet mellem 3 og 7 graders varme.

Fredag:
Jævn til hård vestlig vind, 8 til 13 m/s, som sidst på natten aftager lidt. Vekslende skydække og del byger. Dagtemp. mellem 5 og 8 grader, om natten faldende til mellem 2 og 5 graders varme.

Lørdag:
Omslag til frisk vind til kuling fra nordvest og nord, 10 til 15 m/s, i perioder hård vind til hård kuling, 13 til 18 m/s. Vekslende skydække med en del byger, først som regn, senere som slud eller sne. Temp. falder til mellem 1 og 3 graders varme.

Søndag:
Hård vind til hård kuling fra nord og nordvest 13 til 20 m/s, med kraftige vindstød, der senere langsomt aftager til jævn til hård, 8 til 13 m/s. Vekslende skydække med en del snebyger. Temp. mellem frysepunktet og 2 graders varme.