twitter google+ facebook

5-døgnsudsigt for Færøerne

Tirsdag den 27. marts 2017, udsendt kl. 10.30 UTC.

Femdøgnsudsigt for Færøerne fra Danmarks Meteorologiske Institut

Oversigt

En højtryksryg over Færøerne bevæger sig langsomt mod nordøst. Kold og overgang mere tør luft blæser ind over øerne østfra. Natten til torsdag passerer en front med regn op over Færøerne fra sydvest og herefter følger flere fronter med regn sydfra, inden vejret i weekenden en overgang stabiliseres.

Udsigt, der gælder til onsdag morgen:
Let til frisk vind omkring øst, 5 til 10 m/s, stedvis ved kysterne op til hård vind, 13 m/s. Overvejende skyet vejr og de fleste steder får en overgang regn. I nat tørt vejr og fortsat overvejende skyet. Temp. hele døgnet mellem 2 og 6 grader.

Onsdag:
Efterhånden jævn til hård vind fra nordøst og øst, 5 til 10 m/s, der drejer til sydøst. Skyet og mest tørt, med temp. omkring 5 grader. Om natten jævn til hård vind fra sydøst, 8 til 13 m/s. Overskyet og i løbet af natten regn sydfra, samt temp. mellem 3 og 6 grader.

Torsdag:
Jævn til hård vind fra øst og sydøst, 8 til 13 m/s, der drejer mod syd og aftager til svag til jævn, 3 til 8 m/s. Skyet med regn, men efterhånden klarer det en smule op med tørt vejr og lidt sol. Temp. op omkring 8 grader. Om natten svag til jævn vind fra sydøst, 3 til 8 m/s. Skyet og igen regn sydfra, med temp. mellem 5 og 8 grader.

Fredag:
Svag til jævn vind fra sydøst, 3 til 8 m/s, der drejer til syd og sydvest, og langsomt aftager til svag til let vind, under 5 m/s. Mest skyet med regn af og til, samt temp. mellem 5 og 9 grader.

Lørdag:
Svag til let sydlig senere vestlig vind, under 5 m/s, der til natten tiltager til svag til jævn fra vest og nordvest, 3 til 8 m/s. Mest skyet, men kun enkelte byger. Dagtemp. mellem 7 og 9 grader, og om natten ned mellem 4 og 7 grader.

Søndag:
Svag til jævn vind fra vest og nordvest, 3 til 8 m/s. Lidt sol og overvejende tørt vejr, med temp. på 7-8 grader. Senere tiltager vinden til frisk vind til kuling fra syd og sydøst, 10 til 15 m/s, og der kommer udbredt regn fra sydvest.