twitter google+ facebook

5-døgnsudsigt for Færøerne

Fredag den 14. december 2018, udsendt kl. 22.30 utc

Femdøgnsudsigt for Færøerne fra Danmarks Meteorologiske Institut

Oversigt

Et lavtryk sydvest for Island ligger næsten stille. I weekenden vil et lavtryk bevæger sig fra de Britiske Øer øst om Færøerne under opfyldning. Den kommende uge vil flere fronter bevæge sig ind over Færøerne fra sydvest.

Udsigt, der gælder til søndag morgen:
I nat jævn til hård vind, 7 til 13 m/s, fra syd og sydøst, stedvis op til kuling, 15 m/s. Lørdag aften tiltager vinden til hård vind til hård kuling, 13 til 20 m/s, fra sydøst. Skyet vejr med regn af og til. Natten til søndag hård vind til hård kuling fra sydøst, skyet med regn. Temp. hele perioden mellem 4 og 7 grader.

Søndag:
Hård vind til hård kuling fra sydøst og øst, 13 til 20 m/s, der om eftermiddagen aftager og bliver let til frisk mellem syd og sydvest, 5 til 10 m/s. Mest skyet med regn, men om aften nogen opklaring sydfra. Temp. hele døgnet mellem 2 og 7 grader.

Mandag:
Let til frisk sydlig vind, 5 til 10 m/s, der i løbet af dagen drejer mod sydøst og sidst på dagen tiltager til frisk vind til kuling fra syd og sydøst, 10 til 15 m/s, stedvis op til hård kuling, 18 m/s, sidst på natten lidt aftagende. Vekslende skydække og mest tørt, men om natten regn fra sydvest. Temp. hele døgnet mellem 5 og 9 grader.

Tirsdag:
Frisk vind til kuling fra sydøst, 10 til 15 m/s, der om aftenen og natten aftager til let til frisk, 5 til 10 m/s, fra sydøst. Skyet med regn, om natten kun lidt regn. Temp. i hele perioden mellem 5 og 9 grader.

Onsdag:
Svag til jævn vind, 3 til 7 m/s, fra skiftende retninger, senere let til frisk, 5 til 10 m/s fra syd. Vekslende skydække med byger. Dagtemp. mellem 6 og 9 grader, om natten ned mellem 1 og 7 grader.

Torsdag:
Svag til jævn vind, 3 til 7 m/s, fra omkring syd. Mest tørt og mulighed for lidt sol. Temp. om dagen mellem 6 og 9 grader, om natten ned mellem 1 og 7 grader.