twitter google+ facebook

5-døgnsudsigt for Færøerne

Lørdag den 20. oktober 2018, udsendt kl. 10.50 UTC

Femdøgnsudsigt for Færøerne fra Danmarks Meteorologiske Institut

Oversigt

Et lavtryk over Island bevæger sig mod nordøst. Tilhørende front med regn over Færøerne bevæger sig mod nordøst og følges af en sydvestlig strømning med enkelte byger. Mandag og tirsdag giver en bølgende varmfront i perioder regn til Færøerne, men onsdag ventes fronten at passere Færøerne fra vest. Natten til torsdag passerer en koldfront Færøerne fra nordvest, og noget køligere luft strømmer derefter ned over Færøerne fra nordvest.

Udsigt, der gælder til søndag morgen:
Frisk vind til kuling fra syd, 10 til 15 m/s, der drejer til sydvest. Fra i eftermiddag stedvis op til hård kuling, 18 m/s. Overskyet og opholdsvejr, og i eftermiddag mulighed for opklaring lidt eller nogen sol, dog også enkelte byger. I aften og i nat hård vind til hård kuling fra sydvest, 13 til 18 m/s, ud på natten lidt aftagende. Vekslende skydække med enkelte byger. Dagtemp. mellem 7 og 11 grader, i nat ned mellem 5 og 8 grader.

Søndag:
Frisk vind til kuling fra vest og sydvest, 10 til 15 m/s, om aftenen en overgang hård vind til hård kuling, 13 til 18 m/s, med kraftige vindstød. Først lidt sol og måske enkelte byger, ellers mest skyet med en del byger. Temp. døgnet rundt mellem 5 og 9 grader.

Mandag:
Frisk vind til kuling fra sydvest og vest, 10 til 15 m/s, om eftermiddagen en overgang op til hård kuling, 18 m/s. Hele døgnet overvejende skyet med regn eller byger og temp. mellem 5 og 10 grader.

Tirsdag:
Jævn til hård vind fra vest og nordvest, 8 til 13 m/s, om natten aftagende til let til frisk nordvestlig vind, 5 til 10 m/s og sidst på natten drejende sydvest og syd. Mest skyet med lidt regn af og til. Temp. hele døgnet mellem 3 og 8 grader

Onsdag:
Let til frisk sydlig vind, 5 til 10 m/s, som drejer mod vest og tiltager til jævn til hård vind, 8 til 13 m/s. Mest skyet og perioder med regn. Temp. hele døgnet mellem 5 og 10 grader.

Torsdag:
Jævn til hård vind fra vest og efterhånden nordvest, 8 til 13 m/s. Nogen sol, men også byger. Temp mellem 3 og 8 grader.