twitter google+ facebook

5-døgnsudsigt for Færøerne

Mandag den 23. oktober 2017, udsendt kl. 11.00 UTC.

Femdøgnsudsigt for Færøerne fra Danmarks Meteorologiske Institut

Oversigt

Et lavtryk sydvest for Island ligger næsten stille. Den tilhørende front over Færøerne med regn bevæger sig mod nordøst. De følgende dage fyldes lavtrykket op, mens det bevæger sig syd om Færøerne. Torsdag stabiliseres vejret en overgang af en højtryksryg, men i weekenden strømmer ret kold luft ned over Færøerne fra nordvest og nord.

Udsigt, der gælder til tirsdag morgen:
Hård vind til kuling fra sydøst, 13-17 m/s, men aftager og bliver let til frisk vind omkring syd, 5 til 10 m/s. Udbredt regn, men i eftermiddag klarer det noget op fra sydvest, dog med byger. I aften og i nat til dels klart vejr med i perioder mere skyet med byger. Vinden aftager og bliver svag til jævn omkring syd, 3 til 8 m/s. Temp. hele perioden mellem 8 og 11 grader.

Tirsdag:
Svag til jævn vind, først fra syd og senere sydøst, 3 til 8 m/s. Først på dagen nogen sol mange steder, men senere kommer der flere skyer og fra sidst på formiddagen regn sydfra. Temp. hele døgnet mellem mellem 7 og 11 grader.

Onsdag:
Let til frisk vind omkring syd, 5 til 10 m/s, der om natten drejer mod nordøst og nord. Regn eller byger, men også mulighed for lidt sol af og til. Temp. mellem 7 og 11 grader.

Torsdag:
Op til frisk vind fra nord og nordvest, ca. 10 m/s, om natten drejende vest og tiltagende til frisk vind til hård vind, 10 til 13 m/s. Først enkelte byger, senere mest tørt og lidt sol. Temp. mellem 7 og 11 grader.

Fredag:
Frisk vind til kuling fra vest og sydvest, 10 til 15 m/s. Efterhånden skyet med regn, om natten afløst af vekslende skydække og byger. Dagtemp omkring 10 grader og om natten ned omkring 5 grader.

Lørdag:
Let til frisk nordvestlig vind, 5 til 10 m/s, som drejer mod nord og nordøst. En overgang skiftende op til 6 m/s, men om natten drejende syd og sydvest og tiltagende op til frisk vind, 10 m/s. Vekslende skydække og mest tørt vejr. Dagtemp. mellem 5 og 8 grader, om natten ned mellem 2 og 6 grader.