Hæderligt efterårsvejr med gode muligheder for sol.

Vejrudsigten for hele landet

Torsdag den 27. oktober 2016.

Udsigt, gældende til fredag aften, udsendt kl. 13.30

Resten af dagen tørt vejr med nogen sol, efterhånden også på Bornholm.. Temp. mellem 10 og 14 grader, og svag til frisk vind fra sydvest og vest. I aften og i nat efterhånden skyet med regn af og til, men ud på natten nogen opklaring i Nordjylland. Temp. ned omkring 10 grader, og efterhånden jævn til hård fra vest og sydvest.Fredag først mest skyet og over den østlige del af landet regn af og til, men ellers klarer op fra nordvest med tørt vejr samt nogen sol de fleste steder. Temp. mellem 10 og 13 grader, og blæsende med en jævn til hård vind fra vest og nordvest, ved kysterne op til kuling.


Torsdag den 27. oktober 2016.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 13.40

Oversigt

En koldfront fra nordvest passerer os i det kommende døgn og vinde drejer mod nordvest, hvilket giver læ fra de Norske fjelde og dermed gode muligheder for en weekend med tørt vejr og gode muligheder for sol. I weekenden breder et højtryk sig fra syd for Holland sig mod øst og nordøst. Søndag og mandag vil et højtryk over Skandinavien langsomt bevæge sig sydover ned over Danmark. Herefter ventes et frontsystem at tage kursen ned over Danmark fra nordvest.

Fredag aften og natten til søndag:

Tørt og mange steder ret klart vejr, men i de sydvestlige efterhånden mere skyet. Temp. mellem 7 og 10 grader, jævn til hård vind fra vest og nordvest, der aftager en smule.

Lørdag:

Tørt vejr med nogen sol, men i den vestlige del af landet mere skyet. Temp. mellem 10 og 13 grader, og let til frisk hård vind fra vest og nordvest, ført på dagen stedvis hård vind eller kuling, der aftager i løbet af dagen. Om natten tørt og til dels klart vejr. Temp. mellem 2 og 7 grader, i Jylland stedvis ned nær frysepunktet. Vinden aftager og bliver til svag til jævn fra nordvest og nord.

Søndag:

Tørt med nogen sol. Temp. omkring 10 grader, svag til jævn vind fra nordvest og nord. Om natten tørt og mest klart vejr. Temp. ned mellem frysepunktet og 5 graders varme, og svag til let vind fra forskellige retninger.

Mandag:

Tørt vejr med nogen sol, men i de vestlige egne efterhånden mere skyet og om eftermiddagen mulighed får lidt regn i Vestjylland. Temp. mellem 7 og 10 grader, og først svag til let vind fra skiftende retninger, senere let til frisk sydvestlig vind. Om natten skyet med udbredt regn vestfra. Temp. mellem 2 og 5 grader, stigende op til 8 grader i de vestlige egne. Let til frisk, stedvis hård vind mellem sydvest og nordvest.

Tirsdag:

Først skyet med regn, efterfulgt af opklaring vestfra med enkelte byger. Dagtemp. omkring 10 grader, og om natten mellem 2 og 7 grader. Jævn til hård vind mellem sydvest og nordvest, ved kysterne stedvis kuling, der om aftenen og til natten aftager til svag til jævn vind mellem nordvest og nordøst.

Onsdag og torsdag:

Relativt koldt med byger, som kan være med hagl.

Usikkerhed

Udsigten er ret sikker ugen ud, mens vejrudviklingen i næste uge noget usikker.