Klassisk efterårsvejr på tirsdag med regn og blæst

Vejrudsigten for hele landet

Lørdag den 20. oktober 2018.

Udsigt, der gælder til søndag aften, udsendt kl. 16.50

Tørt og de fleste steder mest klart vejr, men i nat får Jylland efterhånden skyet og diset vestfra med lidt finregn hist og her. Temp. mellem 3 og 10 grader og svag til jævn vind mest omkring vest. Søndag får de østlige egne først en del sol, men ellers gråvejr og i jylland i perioder lidt finregn eller regn. Temp. mellem 10 og 15 grader. Svag til jævn vind omkring sydvest, der tiltager til let til frisk, ved kysterne i Nord- og Nordvestjylland sidst på dagen stedvis op til hård vind.


Lørdag den 20. oktober 2018.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 11.10

Oversigt

Natten til søndag bevæger en svag varmfront sig ind over Danmark fra vest og natten til mandag passerer en koldfront fra nordvest. Tirsdag ventes et sydøstgående lavtryk at tage en bane lige nord om Danmark ledsaget af regn og blæst og efterfølges derefter af en kølig nordlig luftstrøm. I slutningen af perioden ligger Danmark tæt på grænsen mellem varm og kølig luft.

Søndag:

De østlige egne får først på dagen nogen sol, men ellers bliver det gråvejr med lidt regn hist og her. Temp. mellem 12 og 15 grader, og vinden bliver let til frisk omkring sydvest, i Nordjylland stedvis op til hård vind. Om aftenen og natten en overgang regn, som efterfølges af en opklaring fra nordvest. Temp. mellem 7 og 12 grader og jævn til hård sydvestlig vind, som drejer mod vest og nordvest.

Mandag:

Mest tørt med lidt eller nogen sol. Temp. mellem 10 og 13 grader. Jævn til hård vind fra vest og nordvest. Om aftenen og natten efterhånden skyet vestfra og med regn eller byger. Temp. omkring 10 grader og vinden tiltager til frisk vind til kuling omkring vest, ved Vestkysten op til hård kuling og med vindstød op til stormstyrke.

Tirsdag:

Blæsende med frisk vind til kuling fra vest og nordvest, ved kysterne op til hård kuling og med kraftige vindstød, der lokalt kan nå stormstyrke. Først skyet med regn eller byger, men senere klarer det op nordfra, dog med spredte byger. Temp. mellem 10 og 13 grader. Om aftenen og natten frisk vind til kuling omkring nordvest, fortsat med kraftige vindstød, men sidst på natten aftager vinden en smule. Tørt og til dels klart vejr, men på Sjælland dog mulighed for enkelte byger. Temp. ned mellem 4 og 8 grader.

Onsdag:

Mest tørt vejr med nogen sol, på Sjælland kan der dog komme lokale byger. Temp. op omkring 10 grader. Jævn til hård vind omkring nordvest, ved kysterne stedvis kuling. Om aftenen og natten tørt og ret klart vejr, men i Vestjylland mere skyet vestfra og stedvis lidt regn. Temp. ned mellem 2 og 7 graders varme, lokalt måske ned omkring frysepunktet. Let til frisk vind mest fra vest og nordvest, ved kysterne op til hård vind.

Torsdag:

Mest tørt, men også stedvis lidt sol. Dagtemp. omkring 10 grader, om natten 7 til 10 grader. Hele døgnet let til frisk vind fra retninger omkring vest.

Fredag og lørdag:

Efterhånden ustadigt og lidt køligere.

Usikkerhed

Vejrudviklingen er ret sikker til og med tirsdag. Herefter er vejrudviklingen noget usikker.