I weekenden efterårsvejr med gode muligheder for sol.

Vejrudsigten for hele landet

Fredag den 28. oktober 2016.

Udsigt, gældende til lørdag morgen, udsendt kl. 11.00

I den sydøstligste del af landet endnu lidt regn, ellers kommer der lidt eller nogen sol, men især i den nordlige del af Jylland også mulighed for enkelte lette byger i løbet af eftermiddagen. Temp. mellem 10 og 12 grader, og fortsat blæsende med jævn til hård vind fra vest og nordvest, ved kysterne og på Bornholm op til kuling.I aften og i nat mest skyet med enkelte lette byger, men i den nord- og østlige del af landet mere klart vejr. Temp. ned mellem 6 og 9 grader, og vinden aftager efterhånden til let til frisk fra vest og nordvest, men ved kysterne og på Bornholm fortsat op til hård vind eller kuling.


Fredag den 28. oktober 2016.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 04.30

Oversigt

En koldfront passerer landet fra nordvest i løbet af fredagen. I weekenden breder sig en højtryksryg op over Nordsøen og Vestnorge, hvilket efterhånden giver læ fra de Norske fjelde og dermed gode muligheder for en weekend med tørt vejr og nogen sol, især i den østlige del af landet. Herefter begynder lavtryk og tilhørende fronter igen at nærme sig fra vest, og natten til tirsdag og i løbet af tirsdagen passerer et frontsystem landet fra nordvest. Herefter fjerner det tilhørende lavtryk sig mod øst, og det giver efterhånden plads for en kold nordlig strømning, måske med vinterlige byger.

Lørdag:

Tørt vejr med nogen sol, men i den vestlige del af landet mere skyet men mest tørt. Temp. mellem 10 og 12 grader, vinden frisker op og bliver jævn til frisk omkring nordvest, ved kysterne op til hård vind. Om natten stedvis mere skyet i den vestlige del, ellers tørt og til dels klart vejr, bortset fra lokale tågebanker. Temp. ned mellem 2 og 7 grader, især i Nordjylland lokalt ned nær frysepunktet. Vinden aftager og bliver til svag til jævn mest omkring nordvest.

Søndag:

Tørt med nogen sol, men i den vestlige del af landet i perioder mere skyet. Temp. mellem 10 og 12 grader, lunest i den sydvestlige del. Vinden bliver svag til jævn omkring nordvest eller skiftende. Om natten fortsat mere skyet i den vestlige del, ellers tørt og til dels klart vejr, med mulighed for rimtåge. Temp. ned mellem frysepunktet og 5 graders varme, i den østlige del lokalt ned til et par graders frost. Vinden bliver svag til let omkring nord eller fra forskellige retninger.

Mandag:

I den østlige del først stedvis tåge eller rimtåge, ellers tørt vejr med nogen sol, men i de vestlige egne mere skyet og om eftermiddagen mulighed får lidt regn i Vestjylland. Temp. mellem 8 og 10 grader, og først svag til jævn vind fra skiftende retninger, senere fra syd og sydvest. Om natten skyet med udbredt regn eller finregn vestfra. Temp. ned mellem 2 og 6 grader, stigende op til 10 grader i de vestlige egne. Vinden frisker op og bliver jævn til frisk omkring sydvest, ved Skagerrak kysten op til hård vind.

Tirsdag:

Først skyet med regn, efterfulgt af opklaring nordvestfra, bortset fra den sydøstlige del og Bornholm. Dagtemp. mellem 9 og 12 grader, og jævn til hård vind fra sydvest, drejende vest, ved kysterne stedvis op til kuling. Om natten vekslende skydække og enkelte byger hist og her, i Nordjylland måske til dels som slud. Temp. ned mellem 2 og 7 grader. Jævn til hård vind mellem sydvest og nordvest, ved kysterne stedvis kuling, der om aftenen og til natten aftager til svag til jævn vind mellem vest og nordøst. På Bornholm fortsat op til hård vind fra vest og nordvest.

Onsdag:

Først byger hist og her, måske til dels med slud eller tøsne, senere opklaring nordfra med nogen sol. Temp. mellem 6 og 9 grader, om natten ned mellem 4 graders frost og 2 graders varme, koldest i Jylland. Vinden bliver let til frisk fra nord og nordvest, lidt aftagende i Jylland til natten.

Torsdag og fredag:

Relativt koldt med byger, som kan være med snehagl eller slud.

Usikkerhed

Udsigten er ret sikker her i weekenden, mens vejrudviklingen i næste uge endnu er noget usikker.