Blæst, sne, sol og frost, men fra weekenden gråt og mildt

Vejrudsigten for hele landet

Onsdag den 22. februar 2017.

Udsigt, gældende til torsdag aften, udsendt kl. 14.10.

I aften og i nat vekslende skydække med byger flere steder. Frisk vind til kuling omkring vest, ved kysterne stedvis hård kuling, med vindstød op til stormstyrke, der i løbet af natten aftager lidt. Temp. ned mellem 2 og 5 grader.Torsdag får den nordlige og østlige del af landet først nogen eller en del sol, ellers bliver det skyet med udbredt regn fra sydvest. Ud på eftermiddagen går regnen mange steder over i sne. Temp. mellem 3 og 5 graders varme, ud på eftermiddagen faldende til nær frysepunktet. Vinden aftager til svag til jævn fra skiftende retninger, sidst på dagen opfriskende østlig vind.


Onsdag den 22. februar 2017.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 14.00.

Oversigt

Et forholdsvis dybt lavtryk ved Sydvestnorge bevæger sig mod øst, og på sydsiden af lavtrykket blæser det kraftigt fra vest, og Nord- og Vestjylland får i dag vindstød af stormstyrke. Torsdag passerer et lavtryk De Britiske Øer vestfra under kraftig uddybning, og det passerer om aften og natten til fredag hen over den sydligste del af Danmark, ledsaget af snefald til en stor del af landet. Fredag trænger kold og klar luft ned over os fra nord, men allerede i weekenden bevæger fronter og lun luft sig frem mod Danmark vestfra.

Torsdag aften og natten til fredag:

Sne de fleste steder, måske med lokal snefygning. I den sydligste del af landet i starten stedvis regn og i den nordvestligste del af landet mest tørt. Temp. mellem 3 graders varme og 2 graders frost. Let til frisk vind fra øst, der drejer til nord, i de østlige egne op til hård vind.

Fredag:

I de østlige egne først på dagen skyet med stedvis sne, ellers tørt med nogen eller en del sol. Temp. mellem 1 og 4 grader. Om natten tørt og klart med temp. ned mellem 3 og 8 graders frost, lokalt ned omkring 10 graders frost. Let til frisk vind omkring nordvest, ved kysterne stedvis hård vind, der ud på natten aftager til svag til jævn vind fra vest og nordvest.

Lørdag:

Først på dagen endnu solskin østpå i landet, ellers skyet vestfra og om eftermiddagen udbredt nedbør, der vil starte som slud eller sne og herefter gå over i regn. Temp. stiger til mellem 1 og 4 graders varme og svag til jævn vestlig vind, der drejer til syd og frisker lidt op. Om aftenen og natten udbredt regn, østpå i landet en overgang tøsne. Temp. stigende til mellem 3 og 7 grader, lunest vestpå og jævn til hård vind fra syd, senere sydvest.

Søndag:

Først på dagen skyet og regn østpå i landet, herefter mest tørt vejr og perioder med lidt sol. Temp. mellem 5 og 9 grader og let til frisk vind omkring sydvest, først på dagen stedvis op til hård vind. Om natten skyet og diset og lidt regn af og til. Temp. mellem 4 og 7 grader og svag til frisk vind fra sydvest.

Mandag:

Mest skyet og diset vejr og perioder med regn. Temp. døgnet rundt mellem 3 og 8 grader og svag til frisk vind fra syd og sydvest.

Tirsdag og onsdag:

Ustadigt og ret mildt.

Usikkerhed

udsigten er som helhed ret sikker, det er dog noget usikkert, hvor meget sne vi får torsdag aften og nat.