Midt på ugen forbigående køligere - i weekenden sommerligt

Vejrudsigten for hele landet

Tirsdag den 23. maj 2017.

Udsigt, der gælder til onsdag morgen, udsendt kl. 10.45

Tørt med lidt eller nogen sol, men i eftermiddag kommer der vest for Storebælt byger flere steder, der lokalt kan være ret kraftige og med torden, og i aften rykker bygerne sig østover. Temp. op mellem 17 og 22 grader, lidt køligere ved kyster med pålandsvind. Svag til frisk vind mest fra syd og sydøst, der i eftermiddag drejer mod vest, og ved Vestkysten i aften op til hård vind. I nat mest skyet med spredte byger, fortrinsvis mod nord og øst. Temp. ned omkring 10 grader og svag til frisk vind mest fra vest og nordvest, ved kysterne stedvis hård vind.


Mandag den 22. maj 2017.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 23.00

Oversigt

Et højtryk over Danmark bevæger sig mod langsomt mod øst. Tirsdag trænger en front ind over Danmark nordvestfra efterfulgt af køligere luft. Sidst på ugen opbygges et nyt højtryk over Nordsøen og det bevæger sig ind over landet med ganske varm luft.

Onsdag:

Først på dagen får den sydlige og østlige del af landet regn eller byger, ellers klarer det op med nogen eller en del sol. Temp. mellem 13 og 18 grader og let til frisk vind fra vest og nordvest, ved kysterne stedvis hård vind og på Bornholm svag til let skiftende vind. Om natten mest tørt og først klart, men efterhånden mere skyet fra nordvest. Temp. omkring 10 grader og let til frisk vind fra vest og nordvest.

Torsdag:

Mest tørt og først stedvis skyet, senere klarer det op nordfra med en del sol. Temp. op mellem 14 og 19 grader og let til frisk vind fra vest og nordvest, ved kysterne stedvis op til hård vind, men sidst på dagen noget aftagende vind. Om aftenen og natten tørt og mest klart vejr, men i løbet af natten bliver det mere skyet i de sydvestlige egne. Temp. ned mellem 5 og 10 grader og svag til jævn vind mellem vest og nord.

Fredag:

Tørt med en del sol og temp. når op mellem 17 og 22 grader, om natten ned mellem 7 og 10 grader. Svag eller let nordvestlig eller skiftende vind.

Lørdag:

Måske lidt skyer eller tågebanker først på dagen, ellers venter der en tør og stort set solrig dag. Temp. op mellem 20 og 25 grader, men ved kyster med pålandsvind mellem 15 og 18 grader. Om natten klart vejr, men i de nordvestlige egne mere skyet, det holder nok tørt. Temp. ned mellem 10 og 15 grader. Vinden bliver hele døgnet svag til jævn mellem sydøst og sydvest.

Søndag:

Stort set tørt og efterhånden nogen eller en del sol og vinden bliver let til jævn fra sydvest og vest. Temp. op mellem 18 og 25 grader, køligst ved Vestkysten. Om natten temp. ned mellem 10 og 15 grader.

Mandag og tirsdag:

Ret uændrede temperaturer, men antagelig mere Ustadigt

Usikkerhed

Udsigten er sikker frem til søndag. Herefter er det usikkert om varmen fortsætter eller om det bliver koldere og mere ustadigt.