Lun weekend hvor fredag bliver varmest

Vejrudsigten for hele landet

Torsdag den 30. marts 2017.

Udsigt, gældende til fredag aften, udsendt kl. 17.01

Mest skyet og diset vejr, i de nordlige egne lidt regn og i nat lokal tåge. Temp. mellem 5 og 8 grader og svag til jævn, ved kysterne stedvis op til frisk eller hård sydvestlig vind, der i nat aftager og bliver svag til let. Fredag først mest skyet og diset med lidt regn nordpå, mod syd klarer det efterhånden op med sløret solskin. Temp. op mellem 13 og 18 grader, lokalt op omkring 20 grader, men noget køligere i Nordjylland og ved kyster med pålandsvind. Svag til jævn vind omkring syd.


Tordag den 30. marts 2017.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 16.25

Oversigt

En varmfront over den nordlige og østlige del af Danmark bevæger sig mod østnordøst. Fredag vil varm luft en overgang trænge op over landet sydfra, men først på dagen vil en svag front ligger over den nordvestlige del af landet. Fra natten til lørdag bevæger en svag koldfront sig langsomt ind over landet vestfra. I starten af næste uge etableres et højtryk lige syd for Danmark, mens onsdag svækkes højtrykket og en koldfront passerer antageligt landet fra nordvest.

Fredag aften og natten til lørdag:

Fredag aften og natten til lørdag klart vejr i den østlige del af landet, ellers skyet og i Jylland kommer der regn eller byger mange steder. Temp. ned omkring 7 grader. Svag til jævn vind mellem sydøst og sydvest.

Lørdag:

Perioder med regn eller byger flere steder, men også lidt eller nogen sol ind i mellem, og om natten mest tørt. Dagtemp. op mellem 10 og 15 grader, østpå lokalt op til 18 grader, om natten ned omkring 5 grader. Svag til jævn vind omkring sydvest.

Søndag:

Mest tørt vejr med lidt eller nogen sol de fleste steder. Temp. op mellem 10 og 15 grader. Svag til jævn vestlig vind, der om eftermiddagen tiltager til let til frisk fra vest og nordvest. Om natten tørt og ret klart med temp. ned mellem 2 og 5 grader. Svag til jævn nordvestlig vind, ved kysterne stedvis frisk vind.

Mandag:

Tørt med en del sol. Temp. op mellem 8 og 13 grader, lokalt 15 grader. Svag til jævn vind fra nordvest, ved kysterne stedvis frisk vind, som drejer til sydest. Om natten tørt og tildels klart vejr. Temp. ned mellem 2 og 5 grader. Svag til jævn vind omkring sydvest.

Tirsdag:

Tørt med nogen sol mange steder, men stedvis vil det i perioder være mere skyet og lokalt kan der forekomme havgus. Dagtemp. mellem 10 og 15 grader, om natten omkring 5 grader. Svag til jævn vind fra sydvest og vest, der tiltager til let til frisk.

Onsdag og torsdag:

Noget køligere og i starten blæsende fra nordvest, men stort set tørt.

Usikkerhed

Nedbørsmængderne og timingen af nedbøren i weekenden er noget usikker, ellers er vejrudviklingen ret sikker frem til og med mandag.